Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Grapini: Străinii pot cumpăra terenuri fără restricţii. Băsescu e de...

Bucureşti: Ministrul Grapini: Străinii pot cumpăra terenuri fără restricţii. Băsescu e de vină…

DISTRIBUIȚI
maria_grapini

maria_grapini125325 – 12012014 – Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sambata, ca de la 1 ianuarie cetatenii europeni pot cumpara, ca persoana fizica, terenuri din Romania fara restrictii pentru ca „exista un vid legislativ de aproximativ o luna” pana cand pot fi impuse conditii suplimentare.

Ministrul Maria Grapini a declarat, la Arad, ca in acest moment strainii pot cumpara fara restrictii terenuri in Romania, pentru ca nu exista in vigoare conditii suplimentare, dupa ce legea care le dadea romanilor drept de preemptiune a fost respinsa de presedinteleTraian Basescu.

„De la 1 ianuarie 2014 au expirat cei sapte ani in care in Romania nu puteau fi cumparate terenuri decat de persoane juridice, nu si de persoane fizice din alte tari. Acum cand vorbim, orice cetatean, din orice tara, daca vine si identifica un teren si se intelege cu proprietarul, il poate cumpara fara niciun alt aviz (…) Exista un vid legislativ de aproximativ o luna. Nu exista in vigoare o alta lege care sa puna si alte conditii, pana cel mai devreme in 10 februarie, cand pot sa intre in plen comisiile sa lucreze, legea fiind returnata, trebuie refacuta”, a declarat Grapini.

Ministrul a spus ca „ideea legii respinse a fost atat sa existe acest drept de preemptiune pentru romani si pentru stat, cat si sa se incerce o compactare a terenurilor”.

„Luna aceasta nu stiu cati (cumparatori) o sa vina, dar inteleg ca si preturile au crescut in aceasta perioada. Nu am constatat personal ca ar veni foarte multi”, a declarat Grapini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform Tratatului de aderare la UE, Romania s-a angajat ca la 1 ianuarie 2014 sa liberalizeze piata funciara, astfel incat cetatenii straini, persoane fizice, din comunitatea europeana sa poata cumpara fara restrictii terenuri agricole.

Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului, marti, reexaminarea Legii care reglementeaza cumpararea de terenuri de catre cetatenii europeni. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.