Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Pricopie: Raportul MCV remarcă progresele făcute în lupta împotriva corupţiei

Bucureşti: Ministrul Pricopie: Raportul MCV remarcă progresele făcute în lupta împotriva corupţiei

DISTRIBUIȚI

125576 – 22012014 – Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat, miercuri, că raportul MCV publicat de către Comisia Europeană confirmă şi susţine eforturile care se fac pentru a asigura un învăţământ de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine şi echitate.

De asemenea, ministrul consideră că raportul Comisiei Europene este apreciativ faţă de angajamentul Guvernului privind lupta anticorupţie şi independenţa justiţiei.

„Raportul MCV este pozitiv pentru Guvern, în general, şi pentru Ministerul Educaţiei, în special. Comisia Europeană remarcă progresele pe care le-am făcut în lupta împotriva corupţiei, de la adoptarea Strategiei anticorupţie în educaţie şi asigurarea suportului financiar pentru implementarea acesteia, până la revizuirea programelor de studii, prin introducerea unor lecţii ţinute de magistraţi despre respectul faţă de lege. Toate aceste elemente pozitive, pe care Comisia Europeană le subliniază, nu fac decât să confirme şi să susţină eforturile pe care le facem pentru a asigura un învăţământ de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine şi echitate. În privinţa Guvernului, raportul MCV este aşa cum ar trebui să fie, adică apreciativ faţă de angajamentul privind lupta împotriva corupţiei şi independenţa justiţiei. Documentul Comisiei Europene subliniază faptul că Guvernul a întărit resursele alocate instituţiilor cu responsabilităţi directe în combaterea corupţiei, cum sunt ANI, ÎCCJ sau DNA, şi remarcă cooperarea dintre Ministerul Justiţiei şi instituţiile sistemului judiciar”, a apreciat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.