Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu delegaţia FMI

Bucureşti: Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu delegaţia FMI

DISTRIBUIȚI
eugen_nicoaescu6

125769 – 30012014 – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut joi o întâlnire planificată cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) şi ai Comisiei Europene (CE). Discuţiile dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS)

şi ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului în care se derulează acordul cu cele trei instituţii internationale, în cadrul

misiunii de revizuire a documentelor încheiate cu aceste instituţii internaţionale, potrivit unui comunicat al MS.

În cadrul acestor discuţii s-au evidenţiat eforturile depuse de MS pe parcursul anului 2013 pentru îndeplinirea obiectivelor care stau la baza reformei în sistemul de sănătate.

Reprezentanţii FMI, CE şi ai BM au apreciat paşii făcuţi de MS şi faptul că toate proiectele se află în graficul asumat, potrivit comunicatului.

În cadrul discuţiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de bază, care va intra în vigoare de la 1 aprilie 2014, şi care va însemna totodată si deschiderea discuţiilor pentru pachetul suplimentar de asigurări private de sanatate.

De asemenea, părţile au agreat paşii viitori pentru aprofundarea reformei în sănătate, care să contribuie la crearea unui sistem public sanitar echilibrat, de natură să respecte nevoile populaţiei: achiziţii publice centralizate, influenţa bugetară a introducerii noii liste de medicamente compensate, reeşalonarea unor programe naţionale de sănătate ca urmare a impactului fiscal calculat.

La finalul discuţiilor, reprezentanţii FMI, CE şi BM au reiterat faptul că rezultatele obţinute sunt încurajatoare şi creează premisele unei reformei profunde şi serioase în sănătate.

Totodată, ministrul Eugen Nicolăescu i-a asigurat pe partenerii internaţionali că politicile publice realizate de MS au fost şi vor continua săr ămână în acord cu standardele Uniunii Europene, cu programul de guvernare şi cu acordul pe care Romania îl are cu organismele financiare internationale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.