Acasă Politic Bucureşti: PDL respinge comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru Constituţie

Bucureşti: PDL respinge comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru Constituţie

DISTRIBUIȚI

125349 – 13012014 – Este ziua în care Crin Antonescu și Victor Ponta i-au vândut pe români, a acuzat, luni, prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu cu referire la comasarea alegerilor europarlamentare din luna mai 2014 cu referendumul pentru modificarea Constituției, anunţată de liderii celor două mari partide din USL.

”Este ziua în care Antonescu și Ponta i-au vândut pe români. Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu revizuirea Constituției arată că primul ministru și președintele Senatului nu au nici cea mai mică considerație nici pentru alegerile europarlamentare și nici pentru Constituție. Amestecarea celor două teme doar de dragul de aobține nominalizarea la președinție de către Crin Antonescu arată nu doar frica acestuia de a-și pierde candidatura, ci și caracterul practic fără niciun fel de considerație față de nevoile românilor”, a acuzat Predoiu, citat de B1 Tv.            PDL nu va accepta promovarea acestei Constituții criticate și dezavuate de Comisia de la Veneția doar pentru ca Antonescu să-și asigure candidatura la președinție, a continuat Predoiu.

”Nu putem accepta și respingem categoric această comasare. Nu putem accepta faptul că USL va promova aceeași Constituție a lui Crin Antonescu care a fost criticată, dezavuată și respinsă de către  Comisia de la Veneția. În loc să refacă lucrările Constituției de la zero, în loc să insereze observațiile făcute de către opoziție, de către PDL, de către societatea civilă și de către Comisia de la Veneția și să revină cu un proiect care să satisfacă interesele românilor, Crin Antonescu a decis să forțeze trecerea unei Constituții care servește propriile interese. Prețul este menținerea lui Crin Antonescu în poziția de candidat al USL la președinție”, a adăugat acesta. 

Fostul ministru al Justiției a explicat că versiunea alegerilor pe liste a celor 300 de deputați este o aberație, Antonescu sacrificându-și propriul partid prin faptul că a fost de acord cu acest lucru.  

”O nouă aberație decisă azi de USL este prevederea ca la Senat să fie 100 de senatori aleși uninominal și la Camera Deputaților 300 de parlamentari aleși prin vot pe listă. Această alegere nu se justifică, încalcă principii fundamentale de drept și asigură PSD o supremație zdrobitoare în Parlament. După simulări ar reieși că 70% din locurile din Parlament vor fi ale PSD. În această zi, Crin Antonescu și-a sacrificat propriul partid de dragul candidaturii la președinție”, a mai spus Predoiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.