Acasă Politic Bucureşti: Plângeri penale împotriva fostei conduceri a CFR

Bucureşti: Plângeri penale împotriva fostei conduceri a CFR

DISTRIBUIȚI
ramona_manescu

125487 – 19012014 – Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a depus plângeri penale la Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva fostei conduceri a CFR, în urma neregulilor constatate de Curtea de Conturi şi de Corpul de Control al ministrului.„Au fost multe nereguli constatate atât de Corpul de Control

al ministrului, cât şi de către Curtea de Conturi. Au fost descoperite contracte de comodat şi de prestări servicii care au prejudiciat compania cu suma de 4 milioane de lei doar în perioada 2011-2012. Aceste pierderi au continuat şi în 2013, astfel că au ajuns la mai mult de 8 milioane, adică mai mult decât dublu. Aceasta doar din contracte de comodat şi de prestări servicii încheiate nelegal”, a spus Mănescu la Antena 3.

Ministrul a precizat că la aceste contracte se adaugă şi lipsa vagoanelor, constatată în rapoartele organelor de control.

Mănescu a subliniat că, în urma controalelor, s-a demonstrat că membrii conducerii CFR au acţionat în favoarea concurenţei, în detrimentul CFR.

„Am făcut, sigur că da, am făcut plângeri penale acum două săptămâni când am finalizat controalele, au fost depuse şi la Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ei deja studiază dosarele şi este o procedură în care noi nu putem interfera în niciun caz, dar dosarele sunt în investigare la aceste două structuri’, a susţinut Ramona Mănescu.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA a revocat la 10 ianuarie întregul Consiliu de Administraţie, invocând managementul defectuos, şi a numit o nouă structură de conducere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.