Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele cere din nou premierului modificarea Codului de Procedură Penală

Bucureşti: Preşedintele cere din nou premierului modificarea Codului de Procedură Penală

DISTRIBUIȚI

125794- 31012014 – Preşedintele Traian Băsescu a revenit, vineri, cu o solicitare oficială în care îi cere premierului Victor Ponta să opereze, vineri, prin ordonanţă de urgenţă a Guvenului (OUG) modificările la Codul de procedură penală.

Preşedintele a precizat că aceste modificări au fost solicitate încă din luna septembrie a anului trecut, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia-Doina Stanciu, şi de procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura-Codruţa Kövesi, potrivit România Liberă.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a primit vineri nicio solicitare din partea preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, dacă premierul Victor Ponta nu îşi asumă emiterea unei OUG care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei, „devine scutul oamenilor corupţi”.

Preşedintele Traian Băsescu a menţionat că îşi asumă promulgarea Codului de Procedură Penală, fiind responsabilitatea preşedintelui, precum şi eroarea de a nu fi înţeles sensul articolului 140 din Cod, menţionând însă că asta nu înseamnă că legea nu poate fi corectată.

Ieşirea publică a preşedintelui a urmat prezentării de către Guvern a unei scrisori pe care şeful statului i-a transmis-o, joi, premierului, în care solicita adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind noul Cod penal şi Codul de procedură penală, dar şi a răspunsului în care şeful Guvernului amintea că cele două Coduri au fost iniţiate de Guvernul Boc.            În scrisoarea de răspuns, premierul îi amintea însă că aceste Coduri au fost adoptate de Guvernul Boc şi îi cerea să îşi asume public răspunderea pentru faptul că le-a promulgat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.