Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele îi cere premierului să modifice Codul de Procedură Penală

Bucureşti: Preşedintele îi cere premierului să modifice Codul de Procedură Penală

DISTRIBUIȚI

125774 – 30012014 – Președintele Traian Băsescu i-a adresat joi premierului Victor Ponta o scrisoare în care îi solicită, în baza articolului din Constituție care prevede că președintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor publice, să aducă modificări la viitorul Cod de Procedură Penală, care intră în vigoare de la 1 februarie.

Traian Băsescu se referă la prevederea care stipulează că interceptările se vor face doar în faza de urmărire penală (în condițiile în care începerea urmăririi penale trebuie la cunoștința inculpatului, interceptările își vor pierde practic valoarea).

Traian Băsescu îi cere lui Victor Ponta „emiterea unei ordonanțe de urgență pentru asigurarea unui cadru normativ care să permită instrumentarea cauzelor penale, prin aceste mijloace de probațiune (interceptările – n. r.), premergător începerii urmăririi penale”.

Şeful statului precizează că, în lipsa unei OUG, va fi foarte dificilă probațiunea în cauze referitoare la fraude fiscale, corupție, trafic de persoane, criminalitate transfrontalieră sau trafic de droguri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.