Acasă Politic Bucureşti: Servicii poştale mai scumpe de la 1 ianuarie

Bucureşti: Servicii poştale mai scumpe de la 1 ianuarie

DISTRIBUIȚI

125245 – 08012014Posta Romana, operator care prelucreaza 75% din totalul trimiterilor postale din Romania, a majorat de la 1 ianuarie 2014 tarifele serviciilor prestate pe piata libera, cu procente cuprinse intre 20% si 120%. Cea mai mare majorare de tarife se aplica pentru inchirierea de casute postale nenominale,

amplasate in locatii apartinand retelei postale, de la 13,35 lei lunar la 30,00 lei lunar.

            „Redefinirea ofertei tarifare, intrata in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2014, a avut ca obiect serviciile prestate de Posta Romana in afara sferei serviciului postal universal (n.a pe piata libera). Ultima modificare tarifara aferenta acestor tipuri de servicii postale a avut loc la 01 ianuarie 2008. Noile tarife sunt determinate de evolutia preturilor la combustibili si utilitati cat si a costurilor diverselor servicii, inregistrata in perioada 2008 – 2014”, a declarat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al Postei Romane.

            Clientii persoane fizice si juridice care inchiriaza casute postale amplasate in locatii apartinand Postei Romane sunt cei mai afectati de aceste scumpiri. O casuta postala inchiriata ofera beneficiarului o serie de avantaje, printre care: inchiriere nominala sau nenominala, primire corespondenta, abonamente presa, avizari, ridicare directa sau prin delegat a trimiterilor.

            „In cazul corespondentei neprioritare cu confirmare de primire tarifele s-au majorat cu un procent cuprins intre 28 si 33%, in functie de greutate. Pentru astfel de trimiteri cu greutate de pana la 20 grame tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei; pentru astfel de trimiteri cu greutate peste 500 grame si pana la 1.000 grame tariful a crescut de la 10,10 lei la 13,20 lei; la trimiterile cu greutate peste 1.000 grame si pana la 2.000 grame tariful a crescut de la 12,80 lei la 16,60 lei. Cea mai mare majorare de tarife se aplica pentru inchirierea de casute postale nenominale, de la 13,35 lei lunar la 30,00 lei lunar. In prezent sunt operate cca. 1.500 de casute postale nenominale la nivel national”, a declarat purtatorul de cuvant al Postei Romane.

            Potrivit acestuia, „majorarile s-au aplicat serviciilor tip Prioripost, cat si serviciilor de corespondenta cu confirmare de primire (prioritare sau neprioritare), exceptie facand clientii care prezinta un volum mai mare de 10 trimiteri (clienti fara contract) respectiv un volum mai mare de 50 trimiteri (clienti cu contract), pentru care tarifele nu au fost majorate. Alte servicii al caror tarif a fost actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletarie anuntata, coletarie din afara sferei serviciului universal (colete cu AR sau cu ramburs si colete peste 10 kg.)

            „Noile tarife au fost actualizate si prezentate pe site-ul companiei si sunt afisate in reteaua postala”, a mai precizat acesta.

            Majorarile efectuate de Posta Romana, incepand cu 1 ianuarie 2014 sunt pentru serviciile din afara sferei serviciului universal.

            Serviciile postale din afara sferei serviciului universal sunt: serviciile postale avand ca obiect trimiteri postale interne si internationale in greutate mai mare de 2 kg (trimiteri de corespondenta, imprimate, trimiteri de publicitate prin posta); servicii avand ca obiect colete postale interne cu limite de greutate intre 10 si 50 kg; servicii avand ca obiect colete postale cu limite de greutate intre 10 si 50 kg expediate de pe teritoriul Romaniei catre o adresa aflata in afara teritoriului acesteia; servicii avand ca obiect colete postale cu limite de greutate intre 20 si 50 kg expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia; servicii care prezinta caracteristici suplimentare serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal (serviciul Ramburs, serviciul Schimbare destinatie, serviciul Livrare speciala, serviciul Confirmare de primire, serviciul Express).

            Serviciile postale din sfera serviciului universal sunt: colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta, imprimatelor si trimiterilor de publicitate prin posta, interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg; colectarea, sortarea, transportul si livrarea coletelor postale, interne si internationale, in

greutate de pana la 10 kg; distribuirea coletelor postale cu limite de greutate intre 10 kg si 20 kg, expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia; serviciul de trimitere recomandata; serviciul de trimitere cu valoare declarata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.