Acasă Politic Bucureşti: Sondaj: Românii nu stiu când vor fi alegerile europarlamentare

Bucureşti: Sondaj: Românii nu stiu când vor fi alegerile europarlamentare

DISTRIBUIȚI
alegeri_europarlamentare

alegeri_europarlamentare125176 – 05012014O majoritate covarsitoare a românilor – 87% – nu stie cand vor avea loc alegerile europarlamentare, potrivit unui sondaj realizat de PES Activists Romania. De asemenea, 63% dintre romani nu stiu nici cum se voteaza la alegerile europarlamentare. Potrivit sondajului, 78% dintre romani nu stiu cine este presedintele Comisiei Europene.

            27% dintre romani nu cunosc niciun europarlamentar, in timp ce 42% cunosc doar un europarlamentar. 31% din cei 27% care nu cunosc niciun europarlamentar au crezut ca Gigi Becali mai este europarlamentar, iar 63% dintre cei 53% care cunosc un europarlamentar au mentionat-o pe Elena Basescu.

            7% dintre români se declară foarte mulţumiţi de activitatea europarlamentarilor, 16% dintre români se declară mulţumiţi, 33% se declară parţial mulţumiţi, 24% se declară nemulţumiţi, 20% se declară foarte nemulţumiţi.

            48% dintre români consideră că principala nemulţumire adresată europarlamentarilor români este faptul că nu au apărat suficient drepturile românilor în Europa.

            PES activists România a realizat sondajul telefonic în zilele de 2 si 3 ianuarie 2014 pe 1.210 subiecţi de peste 18 ani.

            PES activists Romania este o organizatie compusă din membri si simpatizanti PSD interesati sa activeze in politica europeana prin intermediul Partidului Socialistilor Europeni. PES activists România este oficial recunoscuta de catre statutul PSD si de catre mai multe acorduri europene care ii confera responsabilitatea pentru a dezvolta dezbaterea pe teme europene si colaborarea cu partide si militanţi de stanga din intreaga Europa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.