Acasă Politic Bucureşti: Strugurii sunt acri

Bucureşti: Strugurii sunt acri

DISTRIBUIȚI
victoria-nuland-dc

125291 – 10012014 – Adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, care se ocupa de Europa de Est si Eurasia in diplomatia americana, ajunge vineri, la Bucuresti, pentru o vizita de doua zile, pentru a discuta despre cooperarea bilaterala si respectarea statului de drept in Romania.

Vizita Victoriei Nuland vine si in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat public in repetate randuri ca Adrian Nastase este condamnat politic, asemeni Iuliei Timosenko, la presiunea exercitata de presedintele Basescu prin intermediul „cozilor de topor” din magistratura.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de stat al SUA, in timpul discutiilor vor fi abordate subiecte legate de „probleme bilaterale si regionale, inclusiv eforturile depuse pentru intarirea suprematiei legii” in tara noastra.

Victoria Nuland se va intalni cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul Afacerilor Externe,Titus Corlatean, dar nu si cu premierul Victor Ponta. Nici presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu va fi prezent la discutii – el nu a fost invitat.

Ministrul de Externe Titus Corlatean a confirmat ca premierul Victor Ponta nu se va intalni cu Victoria Nuland, pentru ca nu-i permite programul.

„Programul premierului era facut de multa vreme asa incat din motive obiective acel program nu a putut fi schimbat si am tot mandatul premierului sa pot discuta orice fel de aspect pe care si partea americana si partea romana le considera necesare”, a declarat Titus Corlatean.

Cu toate acestea, in programul premierului, afisat pe site-ul oficial al Guvernului, nu este trecut niciun eveniment public. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.