Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: Românii devin victimele abordărilor naţionaliste din statele europene

Bucureşti: Traian Băsescu: Românii devin victimele abordărilor naţionaliste din statele europene

DISTRIBUIȚI
intlnire_cu_ambasadorii

intlnire_cu_ambasadorii125397 – 15012014 – Românii devin victimele abordărilor naţionaliste din statele europene pentru se duc adevărate campanii împotriva concetăţenilor noştri, dar şi a bulgarilor, a spus președintele Traian Băsescu, miercuri, la întâlnirea cu ambasadorii de la Palatul Cotroceni.

Totodată, şeful statului a precizat că este îngrijorat de maniera în care a fost interpretată ridicarea restricţiilor pentru români şi bulgari în mai multe state europene şi a precizat că măsurile din unele state sunt o discriminare.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat „agresiuni” ale unor parteneri europeni, referindu-se la măsuri impuse după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii.

”Cetățenii români devin victime ale abordărilor naționaliste care se manifestă în unele state membre. Suntem în mod particular îngrijorați. Întâmpinarea restricțiilor de pe piețele naționale la 1 ianuarie, unele state europene au imaginat măsuri de protejare a sistemului de securitate națională care stabilește diferențieri între cetățenii europeni”, a spus acesta.

Şeful statului a vorbit despre importanţa acestei atitiudini pentru întreaga Uniune Europeană.

”Asemenea măsuri reflectă o întoarcere către naționalism ca factor de discriminare, îngrijorător pentru o comunitate ca UE”, a completat Băsescu.

Mai mult, preşedintele spune că unele formaţiuni politice au atitudini necorespunzătoare faţă de români şi bulgari.

”Alegerile europene pot conduce la întărirea ponderii formațiunilor politice naționaliste sau ultranaționaliste tot mai populare în unele state membre, ceea ce poate afecta serios coeziunea Uniunii Europene din cauza politicilor xenofobe și eurosceptice pe care le promovează aceste formațiuni”, a conchis Traian Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.