Acasă Politic Bucureşti: Un an de închisoare cu executare pentru Gheorghe Coman

Bucureşti: Un an de închisoare cu executare pentru Gheorghe Coman

DISTRIBUIȚI
gheorghe-coman

125789 – 31012014 – Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat joi de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de folosirea influentei de catre un om politic pentru a obtine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Desi deputatul si-a recunoscut in sala de judecata vinovatia chiar de la primul termen al procesului, judecatorii l-au condamnat la un an de inchisoare cu executare si au decis ca el sa ramana in arest preventiv.

Magistratii au mai dispus in cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei si plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Procurorul de sedinta le-a solicitat magistratilor condamnarea deputatului la trei ani de inchisoare cu executare si confiscarea a 3.000 de lei si a unei sticle de whisky, primita ca mita de Gheorghe Coman.

Avocatul deputatului a cerut instantei sa ia in considerare ca acesta si-a recunoscut vina si sa-l condamne la inchisoare cu suspendare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

Coman a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator – in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic ‘ar reveni’ PC), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate

comerciala verificata – administrata de un consilier al aceluiasi partid”, arata DNA intr-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentiona ca acestea constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de Gheorghe Coman. In acest context, intre 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

La 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala luarea acestei masuri.

La 7 ianuarie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de cinci judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.