Acasă Politic Bucureşti: Victoria Nuland: „E îngrijorător când sunt atacuri la independența justiției”

Bucureşti: Victoria Nuland: „E îngrijorător când sunt atacuri la independența justiției”

DISTRIBUIȚI
Victoria_Nuland2

125319 – 12012014 – Asistenta secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanții societății civile, că „este îngrijorător când sunt atacuri la independența justiției din partea politicienilor”.

Victoria Nuland a declarat că principalul mesaj transmis Guvernului este că „SUA vor o Românie cât mai puternică posibil, cât mai curată, cât mai democratică”, care să fie „marele aliat al SUA în această zonă”.

„Sunt aici pentru a susține dezvoltarea relațiilor noastre. Este un an foarte important pentru România, se împlinesc 10 ani de la intrarea în NATO. Punctul central al eforturilor noastre este să întărim și să aprofundăm statul de drept și standardele democratice”, a afirmat oficialul american, potrivit B1 Tv.

Întrebată cum comentează comparația cu Iulia Timoșenkă a lui Adrian Năstase, făcută de premierul Ponta, aceasta a spus că „justiția independentă e esențială pentru o democrație”.

„Nu voi comenta cazuri individuale. Așa cum mass-media liberă e fundamentală, așa și justiția independentă e esențială pentru o democrație. E îngrijorător când sunt atacuri la independența justiției, când politicieni din orice partid decid să provoace independența justiției. E ceva ce noi urmărim în toate țările, iar cetățenii României au luptat enorm pentru o justiție independentă. Le cer tuturor politicienilor să lupte pentru a ține justiția departe de influența politică”, a adăugat aceasta.

Întrebată dacă a cerut o întâlnire cu premierul Ponta sau dacă are un mesaj special pentru el, aceasta a menționat că nu dorește să se amestece în dezbaterile interne din România.

Asistentul secretarului de Stat consideră „o coincidenţă” faptul că premierul Ponta a avut „alte obligaţii” de onorat în timpul vizitei sale la Bucureşti, subliniind că nu vrea să se implice în dezbaterea politică internă din România.

„Premierul a fost primit de vicepreședintele Biden nu demult, a fost o vizită bună. Sunt încrezătoare că mesajele transmise ministrului de Externe vor fi transmise mai departe. Nu voi intra în dezbaterea internă din România. Am fost foarte clari când acesta a promis independența justiției, privind schimbările legislative. Am primit asigurări astăzi din partea Guvernului cu privire la înțelegerea sa la reacția internațională. Dar e important ca cetățenii României să insiste pe statul de drept și transparență”, a completat Victoria Nuland.

Aceasta a încheiat spunând că mesajul cel mai important al SUA pentru Guvernul român este că „Statele Unite vor o Românie cât mai puternică posibil, cât mai curată, cât mai democratică, să fie marele aliat în această zonă”. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.