Acasă Politic Bucureşti: Vin ninsorile

Bucureşti: Vin ninsorile

DISTRIBUIȚI
viscol

125599 – 23012014 – Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod galben de polei valabil pentru mai multe judete din Romania si a avertizat ca incepand de vineri seara vin ninsorile aproape in toata tara.

Atentionarea pentru polei a fost emisa pentru intervalul orar 11.00 – 14.00, local in judetele Arges, Dambovita, Ilfov, Ialomita si in municipiul Bucuresti, precum si pentru drumurile nationale si europene aferente.      ANM a atentionat ca poleiul se va mentine in zone din Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui si Galati, intre orele 11.15 si 17.00.

ANM a emis si o avertizare de ninsori viscolite si de racire accentuata, valabila de vineri, ora 18.00, pana duminica, 26 ianuarie, ora 12.00.

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati si vor fi precipitatii in toata tara. Va ninge si se va depune strat consistent de zapada in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore. Vantul se va intensifica cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde va avea viteze de peste 60….70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei in Banat, sudul Dobrogei, iar la inceputul intervalului si in sudul Olteniei.

Vremea se va raci, mai ales in estul si sud-estul tarii, unde va deveni geroasa in cursul noptilor si al diminetilor.

„In cursul diminetii de 24 ianuarie, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au anuntat reprezentantii institutiei. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.