Acasă Politic Bulgaria: Acţiuni româno-bulgare pentru managementul situaţiilor de urgenţă

Bulgaria: Acţiuni româno-bulgare pentru managementul situaţiilor de urgenţă

DISTRIBUIȚI
lansare_proiect_isu-_ruse

lansare_proiect_isu-_ruse125462 – 17012014 – Oraşul bulgăresc Ruse a găzduit în zilele de 15 şi 16 ianuarie a. c. o serie de activităţi practice şi teoretice planificate în cadrul proiectului „enteAcţiuni comune pentru managementul situaţiilor de urgenţă în caz de evenim hidro-meteorologice şi poluari accidentale ale apei (JAMES) Romania

– Bulgaria Cross – Border Cooperation Programme 2007-2013”.

           Prima zi a debutat cu desfăşurarea unui exerciţiu demonstrativ româno – bulgar, cu bărci de salvare, în vederea organizării acţiunilor comune de răspuns în situaţii de urgenţă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La acest eveniment au fost prezenţi inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ion Burlui, comanda ISU Giurgiu, alături de reprezentanţii autorităţilor locale din Giurgiu şi Ruse, precum şi cei aparţinând organismelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă din ţara parteneră.

Totodată, şeful IGSU a purtat discuţii cu directorul general al Directoratului General pentru Protecţie Civilă şi Incendii din Bulgaria, comisar şef Nikolay Nikolov, legate de cooperarea în cadrul proiectului transfrontalier şi de actualizarea cadrului juridic bilateral „Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind colaborarea în domeniul protecţiei civile, în timp de pace”.

            În cea de-a doua zi au fost abordate aspecte teoretice referitoare la principiile tactice de intervenţie cu autospeciale de salvare, necesare gestionării situaţiilor de urgenţă din zonele de competenţă.

            În urma acestui proiect, capacitatea de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu a fost îmbunătăţită prin achiziţionarea de tehnică specifică.

Termenul de finalizare al proiectului (finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013) este luna ianuarie a anului 2014, acesta având o valoare de 4.500.000 euro.

Obiectivul general al proiectului constă în înfiinţarea unui sistem de monitorizare, alarmare şi suport de decizie pentru situaţii de urgenţă generate de evenimente hidro-meteorologice şi poluari ale apei în regiunea de graniţă România-Bulgaria. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.