Acasă Politic Constanţa: Un nou atac al PSD împotriva CCR

Constanţa: Un nou atac al PSD împotriva CCR

DISTRIBUIȚI
nicusor_constantinescu

nicusor_constantinescu125398 – 15012014 – Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a arat indignat de faptul ca judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) au decis in unanimitate ca Legea descentralizarii este neconstitutionala.

Constantinescu sustine ca judecatorii CCR nu se pot opune vointei poporului roman.

„Trebuie sa reimplementam acest text, nu se poate! Cu acest proiect am castigat alegerile, nu se poate o Curte Constitutionala, indiferent cine o reprezinta, sa fie impotiva vointei poporului roman. Mergem mai departe. Nu pot fi 5 sau 9 oameni impotriva vointei poporului”, a declarat fruntasul PSD, potrivit Pesurse.ro.

Nicusor Constantinescu a adus si argumente in favoarea pozitiei sale.

„E o aberatie. Cum sa fie neconstitutionala transferarea unor imobile de la Guvernul central catre niste autoritati locale, tot ale statului roman? (…) Nu am vazut motivatia, dar va spun ceea ce am auzit ca si informatie publica. Inseamna ca intreg sistemul comunist pe care l-am schimbat in decembrie 1989 nu era constitutional sa-l schimbam si ca trebuia sa avem in continuare intreprinderi socialiste”, a explicat el.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa isi asume acest esec politic, in conditiile in care a fost principalul responsabil de proiect, Nicusor Constantinescu s-a aratat conciliant, reamintind ca „toate forurile de conducere ale PSD au sustinut acest proiect de descentralizare”.

Judecatorii CCR au hotarat luni, in unanimitate, ca Legea descentralizarii, pe care Guvernul Ponta si-a angajat raspunderea, este neconstitutionala. Urmeaza ca judecatorii sa isi motiveze decizia, iar Parlamentul sa modifice legea in acord cu cerintele Curtii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.