Acasă Politic Emil Constantinescu în Slovacia

Emil Constantinescu în Slovacia

DISTRIBUIȚI
Slovacia_2

Slovacia_2125394 – 15012014 – În perioada 13 – 15 ianuarie 2014, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu participă la Conferinţa „Uniunea Europeană şi Lumea” care are loc la Kosice, în Slovacia. Simpozionul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Slovaciei cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani

de către fostul preşedinte al Slovaciei, Rudolf Schuster.

           Sunt prezenţi preşedintele Austriei, Heinz Fischer, premierul ungar Viktor Orban şi foştii preşedinţi ai Poloniei – Aleksander Kwaśniewski, Ucrainei – Leonid Kucima şi Croaţiei – Stipe Mesic. Toţi aceştia, împreună cu Emil Constantinescu, au contribuit, în timpul mandatelor lor, la integrarea în Uniunea Europeană a fostelor ţări comuniste din Europa Centrală. Ambasadorii Germaniei, Bosniei şi Herzegovinei şi consulul onorific al Moldovei îi reprezintă pe preşedinţii acestor ţări.

La 13 ianuarie preşedintele Emil Constantinescu a fost primit, împreună cu preşedintele Schuster, de arhiepiscopul Slovaciei de Est, a discutat cu primarul oraşului Kosice, Richard Rasi, cu rectorul Universităţii de Studii Europene şi a participat la un dineu de gală oferit de Rudolf Schuster.

          În sesiunea plenară din 14 ianuarie, desfăşurată în sala din turnul vechi al Primăriei din Kosice, preşedintele Emil Constantinescu a prezentat comunicarea „Europa şi Lumea la 25 de ani de la căderea dictaturilor comuniste din Estul Europei” şi a intervenit în dezbaterile din sesiunile de lucru care au inclus şi comunicările ambasadorilor Israelului şi Algeriei şi a guvernatorului provinciei Chukotka din Federaţia Rusă.

În seara zilei de 14 ianuarie a fost invitat la spectacolul de gală de la Teatrul de Operă din Kosice. – PROMPT MEDIA          

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.