Acasă Politic Iasi: Relu Fenechiu s-a predat

Iasi: Relu Fenechiu s-a predat

DISTRIBUIȚI
relu_fenechiu3

relu_fenechiu3125785 – 31012014 – Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, s-a predat, joi seara, la IPJ Iasi, unde si-a petrecut noaptea, urmand ca vineri sa fie dus la penitenciar.

De asemenea, Fenechiu a demisionat toate functiile detinute in PNL, ca urmare a condamnarii primite in dosarul „Transformatorul”. Fostul ministru era lider al PNL Iasi si vicepresedinte executiv al PNL, la nivel national.

Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul Transformatorul. Decizia magistratilor a fost luata in unanimitate si este definitiva.

Aceeasi pedeapsa a fost dictata si in cazul fratelui lui, Lucian Fenechiu. Cei doi au fost condamnati in solidar cu alti patru inculpati la plata unei sume de 5.304.000 milioane de lei. Decizia a fost luata in unanimitate de judecatori, este definitiva si va fi pusa in aplicare imediat.

Dupa ce vor fi incarcerati, cei doi frati vor sta o perioada de 21 de zile in carantina, conform legii privind executarea pedepselor, dupa care vor fi transferati in penitenciare si va incepe executarea pedepsei. Pentru ca nu au peste 60 de ani, Relu Fenechiu si fratele sau, Lucian, vor executa intreaga pedeapsa.

Tot 5 ani de inchisoare cu executare a primit Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iasi. Fostii directori in cadrul SISEE Moldova au primit si ei pedepse cu executare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.