Acasă Politic Israel: Traian Băsescu şi-a pus o dorinţă la Zidul Plângerii

Israel: Traian Băsescu şi-a pus o dorinţă la Zidul Plângerii

DISTRIBUIȚI
base_zidul_plangerii

base_zidul_plangerii125527 – 21012014 – Presedintele Traian Basescu s-a rugat, luni, la Zidul Plangerii din Ierusalim si a lasat un biletel cu o dorinta. Seful statului nu a vrut sa spuna ce dorinta si-a pus, dar a precizat ca aceea din 2009 s-a indeplinit.

Zidul Plangerii este locul din Ierusalim cel mai iubit de evreii din intreaga lume si se afla la intersectia a doua mari culturi si credinte: cea evreiasca si cea musulmana. Zidul ramas din vechiul Templu este cel mai sfant loc al evreilor deoarece acesta este tot ce a mai ramas din Templul lui Solomon. Milioane de credinciosi vin anual in Ierusalim si cei mai multi isi scriu o dorinta pe un biletel de hartie pe care il pun in Zidul Plangerii. De doua ori pe an, rabinii strang aceste biletele in mare taina. Ei trebuie sa fie atenti sa nu deterioreze in vreun fel peretii Zidului. Dupa ce iau rugaciunile, se asigura ca nimeni nu le citeste si le ingroapa pe Muntele Maslinilor, conform traditiei mozaice.

Presedintele Traian Basescu se afla, in perioada 19-21 ianuarie, intr-o vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene.

Luni, seful statului a avut un program destul de incarcat. A avut intrevederi cu omologul sau israelian Shimon Peres, cu premierul Benjamin Netanyahu, a depus coroane de flori la mormantul lui Theodor Herzl, la Cimitirul Eroilor Israelieni, precum si la memorialul Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”.

Totodata, seful statului s-a intalnit cu Preafericitul Parinte Teofil, patriarh al Ierusalimului, dar si cu liderul opozitiei din Knessetul Statului Israel. Apoi, Traian Basescu a vizitat Biserica Sfantului Mormant si Zidul Plangerii.

Si programul zilei de marti, ultima din cadrul acestei vizite, va fi unul destul de amplu. Seful statului va merge in Orasul Vechi, unde se va intalni cu Yuli Edelstein, presedintele Knessetului. Va vizita apoi Asezamantul Bisericii ortodoxe Romane.

Partea cea mai importanta din cadrul zilei de marti va fi intalnirea cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.