Acasă Politic Paris: „Grupul de Acţiune Europeană” pentru Republica Moldova se va reuni în...

Paris: „Grupul de Acţiune Europeană” pentru Republica Moldova se va reuni în februarie

DISTRIBUIȚI
george_ciamba

george_ciamba125756 – 30012014 – Secretarul de stat pentru Afaceri europene, George Ciamba, a avut la Paris o serie de consultări pe subiecte aflate pe agenda europeană, precum şi pe teme bilaterale ale relaţiei dintre România şi Franţa, potrivit unui comunicat al MAE.

Seria de întrevederi ale demnitarului român a prilejuit convorbiri cu Thierry Repentin, ministru delegat pentru Afaceri europene în Guvernul francez, Serge Guillon, consilier pentru Europa al Prim-ministrului francez Jean-Marc Ayrault şi secretar general pentru Afaceri europene, precum şi cu Elisabeth Guigou, preşedintele Comisiei de Afaceri externe din cadrul Adunării Naţionale a Franţei.

Consultările s-au axat pe teme de actualitate şi interes comun pentru cele două ţări, cu precădere din sfera afacerilor europene. Au fost astfel trecute în revistă priorităţile preşedinţiei elene a Consiliului UE, din primul semestru al anului în curs, şi poziţionările României şi Franţei pe dosarele respective, cu accent pe dimensiunea economică (Uniunea Economică şi Monetară, energie şi schimbări climatice, relansarea economică, reducerea şomajului, îndeosebi în rândul tinerilor).

Discuţiile au abordat şi perspectivele europene ale Republicii Moldova, inclusiv pregătirea viitoarei reuniuni a „Grupului de Acţiune Europeană” pentru această ţară, evenimentcare urmează a fi organizat la Bruxelles, sub preşedinţie comună româno-franceză, în luna februarie 2014, în marja viitorului Consiliu Afaceri Externe al Uniunii Europene.

două părţi au trecut în revistă şi subiecte ale agendei bilaterale, cu accent pe modalităţile de aprofundare a cooperării dintre România şi Franţa, în cadrul aplicării Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Ca orientare generală, interlocutorii au subliniat, de comun acord, necesitatea menţinerii ritmului de dezvoltare a relaţiei bilaterale dintre cele două state, pentru o cât mai bună valorificare a potenţialului divers şi substanţial existent în majoritatea domeniilor de cooperare. – PROMPT MEDIA


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.