Acasă Politic Prahova: Cererea de eliberare a lui Marcel Păvăleanu a fost respinsă

Prahova: Cererea de eliberare a lui Marcel Păvăleanu a fost respinsă

DISTRIBUIȚI

– 125171 – 03012014 – Cererea de liberare provizorie sub control judiciar depusa de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), Marcel Pavaleanu, arestat preventiv pentru evaziune fiscala si spalare de bani, a fost respinsa de Curtea de Apel Ploiesti. Hotararea instantei este definitiva.

            Fost presedinte al PSD Plopeni si fost angajat al SGG, Marcel Pavaleanu, arestat preventiv in luna octombrie 2013 alaturi de alte persoane intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, a cerut la data de 30 decembrie 2013, Tribunalului Prahova liberarea sub control judiciar, iar o zi mai tarziu judecatorii ii respingeau cererea ca fiind nefondata.

            Pavaleanu a inaintat recurs, iar judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au mentinut decizia magistratilor de la Tribunalul Prahova. Este pentru a treia oara cand Pavaleanu cere sa fie liberat sub control judiciar.

            In prezent, Marcel Pavaleanu se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova.

            La 19 octombrie 2013, Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane, respectiv Victoria Enica, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionut Serban, Elena Giluela Stefanescu si Emilia Loredana Dobreau fost arestati preventiv sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

            Potrivit anchetatorilor, ei ar fi facut achizitii si livrari de marfuri si servicii prin 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip „fantoma”, prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.

            Ulterior, un al saptelea inculpat a fost arestat preventiv in acest dosar. Extinzand cercetarile, procurorii au inceput urmarirea penala in acelasi dosar si impotriva administratorului public al judetului Prahova, Fabioara Ionescu, presedinte al organizatiei de femei a PSD Prahova, Fabioara Ionescu fiind urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, fapte pe care le-ar fi comis in perioada in care era director al Parcului Industrial Ploiesti, institutie detinuta de CJ Prahova.

            In acest dosar procurorii fac cercetari fata de 132 de societati comerciale, printre firmele fata de care a inceput urmarirea penala numarandu-se Rosia Montana Gold Corporation si mai multe societati care au contracte de lucrari cu autoritatile locale, respectiv Consiliul Judetean Prahova si alte institutii publice din judet. In acelasi dosar este inculpat si Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al PSD Prahova, arestat preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA, dupa ce un om de afaceri a carui firma are contracte cu Consiliul Judetean Prahova l-a denuntat, acuzandu-l de trafic de influenta. Marcel Pavaleanu este membru al PSD Prahova si a condus filiala PSD Plopeni, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizatii judetene si implicandu-se activ in campania electorala a USL din 2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.