Acasă Politic Preşedintele Băsescu: „2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit...

Preşedintele Băsescu: „2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit că Moldova este pământ românesc”

DISTRIBUIȚI

125158 – 02012014 – Anul 2014 este plin de aşteptări pentru preşedintele Traian Băsescu. Acesta a declarat că îşi doreşte un 2014 în care justiţia să câştige bătălia cu politicul, în care România să fie capabilă să absoarbă mai multe fonduri europene şi în care să se continue procesul de reformare a statului.

Mai mult, Traian Băsescu le-a transmis românilor că trebuie să fie încrezători şi mândri de ce au realizat până acum. ”Cel mai mult mi-aș dori să fie anul în care justiția să câștige bătălia cu politicul. Pe urmă mi-aș dori să avem un Guvern cinstit cu românii și să nu îi mai mintă, mi-aș dori mult să se absoarbă cu viteză și corectitutdine fondurile europene. Mi-aș dori un Guvern care să se facă stimulat de noul președinte o reoganizare în folosul românilor și nu a baronilor”, a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a vorbit și despre relația pe care românii trebuie să o aibă cu Republica Moldova. „Eu cred că 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinsitit că Moldova este pământ românesc și că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop – Molotov această țară, ci are o istorie, o cultură și o limbă, care toate sunt legate de România și de poporul român”.

”Mi-aș mai dori ca românii să aibă mai multă încredere în ei, nu au niciun motiv să fie neîncrezători ca națiune în conceptul european pentru că suntem o țară locuită de un popor cu o istorie de care să fie mândru. Mi-aș dori ca românii să înțeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte și să fie mândri că au trecut cel mai rapid peste criza din 2009 -2010. Mi-aș dori tare mult ca 2014 să fie cu un sfârșit de an în care să îmi predau mandatul către un președintre care să continue ce nu am reușit eu să termin, procesele de revizuire a statului, adica o constituție revizuită”, a mai spus președintele Băsescu. –

Preşedintele s-a aflat în perioada sărbătorilor de iarnă, împreună cu soţia sa, la Predeal.

Preşedintele Traian Băsescu a formulat o declarație similară, la 27 noiembrie, înaintea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, că „următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu Rep. Moldova”. Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că „declaraţia dă apă la moară comuniştilor moldoveni”. Declaraţia a fost criticată şi în presa rusă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.