Acasă Politic Vaslui: Peste 100 de camioane grele, blocate în judeţul Vaslui

Vaslui: Peste 100 de camioane grele, blocate în judeţul Vaslui

DISTRIBUIȚI
tiruri_oprite

tiruri_opritetiruri_oprite125675 – 27012014 – Peste 60 de TIR-uri care au intrat în ţară din Republica Moldova sunt oprite în Vama Albiţa din judeţul Vaslui, luni dimineaţă, multe dintre ele de peste 24 de ore, iar alte 40 de autotrenuri sunt blocate la ieşirea din municipiul Bârlad, în condiţiile în care drumurile din judeţele din sudul Moldovei sunt înzăpezite.

Potrivit autorităţilor de frontieră vasluiene, 40 de autotrenuri sunt staţionate, luni, în Vama Albiţa, majoritatea de mai bine de 24 de ore, iar alte peste 20 se află la control pe sensul de intrare în ţară dinspre Republica Moldova.

Şoferii TIR-urilor oprite în cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe graniţa de est a României au ca destinaţie localităţi din sudul ţării, acolo unde drumurile sunt blocate din cauza zăpezii.

„Este alegerea şoferilor de a rămâne în terminalul punctului de trecere a frontierei până la deblocarea traficului rutier în judeţele din sudul Moldovei, în condiţiile în care pe şoselele din Vaslui se poate circula până la ieşirea din judeţ spre Galaţi. Şoferii ştiau care sunt problemele din trafic atunci când au plecat la drum şi sunt pregătiţi cu provizii. Oricum, Poliţia de Frontieră le asigură pe durata staţionării ceai cald, mai ales că unii sunt în aşteptare în terminal de peste 24 de ore”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Nelu Zaharia.

Pe lângă autotrenurile staţionate în Vama Albiţa, alte 40 de TIR-uri sunt blocate la ieşirea din municipiul Bârlad spre Tecuci. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.