Acasă Politic Argeş: Cristian Cioacă va reveni în Poliţie

Argeş: Cristian Cioacă va reveni în Poliţie

DISTRIBUIȚI
cioaca

cioaca126138 – 16022014 – Cristian Cioacă va reveni în poliţie. La doar o zi după ce a fost eliberat din arest preventiv, IPJ Argeş a acceptat ca el să fie reîncadrat în sistem. Acest lucru este posibil pentru că, potrivit legii, în lipsa unei decizii definitive care să-i interzică dreptul la muncă, fostul poliţist se poate întoarce în Poliţia Muncipiului Piteşti ca angajat.

„Până la rămânerea definitivă a hotărârii instanţei, Cristian Cioacă urmează să fie dispus la dispoziţia unităţii, urmând să îşi îndeplinească sarcinile strict în subordinea şefului instituţiei. Cioacă nu va avea dreptul să poarte armament şi nici să desfăşoare activităţi de cercetare penală. Se va întoarce la serviciu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectratului de Poliţie al Judeţului Argeş, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, ca urmare a hotărârii Curții de Apel Pitești de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea de control judiciar și în conformitate cu prevederile legale în vigoare, IPJ Argeș are obligația de a înceta măsura suspendării din funcție a inspectorului principal de poliție Cioacă Cristian și de a dispune măsura de punere la dispoziție.          „În conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2003 privind statutul polițistului, ofițerul de poliție va fi pus la dispoziția IPJ Argeș, urmând a desfășura activități administrative. Precizăm faptul că acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activități de poliție judiciară sau de relații cu publicul”, se arată în comunicatul citat.

Cioacă a primit o condamnare la 22 de ani de închisoare pentru uciderea Elodiei, sentinţă care nu e definitivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.