Acasă Politic Argeş: Theodor Stolojan vrea un nou mandat de europarlamentar

Argeş: Theodor Stolojan vrea un nou mandat de europarlamentar

DISTRIBUIȚI

125981 – 07022014 – Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Pitești, că a decis să candideze pentru un nou mandat în Parlamentul European după ce s-a uitat „ce vine din urmă”, spunând că a avut momente în care s-a gândit să nu candideze. „La un moment dat mă gândeam să nu mai candidez,

dar mă uitam la ce vine din urmă și am spus că trebuie să candidez în continuare. Sunt lucruri în Parlamentul European pentru care ți se cere experiență. Parlamentul European, spre deosebire de Parlamentul României, are comisii unde sunt oameni extrem de specializați pe problemele respective. Deci, dacă te duci ca o floricică acolo și te pune inginer în Comisia Juridică, sigur că nu-i nicio problemă, stai acolo cinci ani…”, a spus Theodor Stolojan, citat de Realitatea Tv.

uroparlamentarul, care a fost ales pe listele PDL și care face parte din Comisia pentru Probleme Economice și Monetare a Parlamentului European, a adăugat că în legislativul Uniunii Europene sunt chestiuni în care un parlamentar își poate ajuta țara de origine, dar și chestiuni care țin de problematica europeană și care afectează fiecare țară în parte.

Întrebat dacă în acești aproape cinci ani de mandat europarlamentarii români de la diverse grupuri politice au colaborat între ei la nivelul Parlamentului European, Stolojan a spus că în „anumite probleme esențiale” a existat cooperare între europarlamentarii români de orientări politice diferite, dar că au fost și chestiuni în care aceștia nu au colaborat.

„Cooperăm mai puțin decât ar trebui. (…) Discuțiile de tip politicianist care sunt preponderente în România se mută uneori în Parlamentul European. Dacă încerci o dezbatere pe un subiect intern, imediat se transformă într-o dezbatere între cele două grupuri politice”, a mai spus Theodor Stolojan. Acesta a ținut să repete că, dincolo de aceste probleme, în chestiunile esențiale europarlamentarii români au colaborat între ei.- PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.