Acasă Politic Bruxelles: Pentru România este importantă o strategie maritimă europeană care abordează echilibrat...

Bruxelles: Pentru România este importantă o strategie maritimă europeană care abordează echilibrat toate bazinele maritime

DISTRIBUIȚI

126314 – 21022014 – Reuniunea informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităţilor de implementare a acestora, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

În acest context, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a subliniat că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

„Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea şi demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune”, a afirmat Mircea Duşa.

În discursul său, ministrul român a transmis participanţilor că pentru România este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terţe, dar şi o strategie maritimă europeană care abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Ministrul Duşa a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia Herţegovina, Mali şi Somalia. În acest sens, Mircea Duşa a declarat că „ne respectăm    angajamentul de a contribui la aceste misiuni şi la operaţionalizarea contribuţiei apărării la strategiile şi politicile UE privind dezvoltarea capacităţilor statelor  partenere”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.