Acasă Politic Bucureşti: A plouat cu amenzi la transportatorii de persoane

Bucureşti: A plouat cu amenzi la transportatorii de persoane

DISTRIBUIȚI

126210 – 18022014 – Peste 4.100 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane, anunţă IGPR. Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).În săptămâna 10 – 16 februarie a. c., Direcţia Rutieră din cadrul IGPR a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) la care România este parte.

Poliţiştii au verificat 15.730 de autovehicule destinate transportului de persoane, iar pentru neregurile constatate au aplicat 4.102 sancţiuni contravenţionale.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 965, au fost aplicate pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 577 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 554 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă şi 185 pentru defecţiuni tehnice.

276 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 132 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 236 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 60 pentru depăşirea numărului de locuri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.