Acasă Politic Bucureşti: Amenzi pentru străini care lucrau ilegal în România

Bucureşti: Amenzi pentru străini care lucrau ilegal în România

DISTRIBUIȚI

126315 – 21022014 – Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au verificat între 17 și 21 februarie 2014, în capitală, modul în care este respectată legislația privind regimul străinilor. Au fost depistaţi 13 cetăţeni străini – proveniţi din Turcia – 5, Republica Moldova – 3, Costa Rica, Ethiopia, Filipine, Iran şi Pakistan – 1, care se aflau în situaţii ilegale.

Șapte dintre străinii depistaţi au fost expulzați, iar în cazul celorlalți şase, întrucât îndeplineau condiţiile legii, au fost puşi în legalitate.

Au fost date 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.800 lei pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul străinilor. Astfel, trei cetățeni români au fost sancţionaţi cu 9.000 lei întrucât au invitat pe teritoriul României trei străini care nu au părăsit ţara în termenul legal prevăzut în viză, facilitându-le şederea ilegală pe teritoriul ţării.

Pentru combaterea muncii ilegale desfăşurate de către străini, au fost aplicate tre contravenții, în valoare totală de 5.200 lei, pentru încălcarea legislaţiei.

Verificările pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor pe raza municipiului Bucuresti și a şederii ilegale a străinilor în România vor continua. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.