Acasă Politic Bucureşti: Ana Birchall insistă

Bucureşti: Ana Birchall insistă

DISTRIBUIȚI

126195 – 18022014 – Deputatul PSD Ana Birchall și-a reafirmat marți, în Plenul Camerei Deputaților, sprijinul pentru înființarea la București a Agenției Europene pentru Copii, Inovare și Incluziune Socială și pentru programul „Împreună pentru copii: Coaliţii de ONG-uri mai puternice în regiunea Mării Negre” susținut de Child Pact, Coaliţia Regională pentru Protecţia Copilului din zona extinsă a Mării Negre.

“Sărăcia în care trăiesc mulţi copii, instituţionalizarea acestora, accesul greu la educaţie şi traficul de copiii nu cunosc barierele graniţelor dintre state. Și pentru aceste motive consider că proiectul Împreună pentru copii: Coaliţii de ONG-uri mai puternice în regiunea Mării Negre este binevenit”, a declarat deputatul PSD.

Proiectul pune la comun eforturile ONG-urilor şi ale instituţiilor publice centrale în consolidarea unei relaţii pe care trebuie să o construim la nivel regional şi în jurul soluţiilor comune pentru problemele copiilor”, a continuat Ana Birchall de la tribuna Camerei Deputaților.

“Prioritatea numărul unu trebuie să devină protecţia şi promovarea drepturilor copiilor din întreaga regiune” – Ana Birchall

“Doar împreună putem promova si rezolva mai eficient politicile publice privind protecția si drepturile copiilor. Sunt convinsă că experienţa ONG-urilor de profil din România poate fi un model şi pentru alte state din regiune care se confruntă cu probleme grave în asigurarea unui mediu stabil pentru copiii defavorizaţi”, și-a continuat declarația Ana Birchall.

Deputatul PSD le-a mulțumit reprezentanților ONG-urilor, World Vison, Child Pact și Policy Center for Roma and Minorities pentru susținerea lor pentru înființarea Agenției Europene pentru Copii la București.

“România trebuie să fie un jucător important în regiune şi în Europa în domeniul asigurării protecţiei copilului, de aceea voi susţine, în continuare, proiectul de a înființa la București Agenţia Europeană pentru Copii, Inovare şi Incluziune Socială, proiect pe care l-am inițiat în parteneriat cu Child Pact, reprezentat de Mirela Oprea, cu World Vision, reprezentat de Daniela Buzducea și cu Policy Center for Roma and Minorities, reprezentat de președintele Valeriu Nicolae”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD a încheiat declarația cu un apel către factorul politic de a susține inițiativele societății civile și de a le promova la nivel regional și European.

“România are o societate civilă valoroasă, populată de oameni competenți a căror pasiune pentru domeniile de protecție și incluziune socială în care activează, trebuie și poate să depășească granițele României. Este de datoria noastră să venim în sprijinul lor, să-i susținem și să le promovăm ideile și proiectele atât pe plan național cât și internațional. Cu cât mai repede vom înțelege că societatea civilă și sistemul politic au aceleași interese, cu atât mai rapid vom

putea lucra eficient împreună în interesul tuturor copiilor care au nevoie de ajutorul nostru”, și-a încheiat intervenția deputatul Ana Birchall, care este și secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.