Acasă Politic București: Apelul CIR: Sprijiniți și companiile românești!

București: Apelul CIR: Sprijiniți și companiile românești!

DISTRIBUIȚI

126278 – 20022014 – Într-un comunicat remis PROMPT MEDIA, Consiliul Investitorilor Români (CIR) recunoaşte şi promovează performanţa şi transmite felicitări companiei OMV Petrom, pentru rezultatele financiare deosebite înregistrate în 2013 – profit net record, de 4,82 miliarde de lei (peste un miliard de euro). Remarcăm şi apreciem, totodată, contribuţia OMV Petrom la economia României în 2013, de 3,5 miliarde de euro, din care taxe directe şi indirecte de 2,3 miliarde de euro şi investiţii de 1,2 miliarde de euro.

Sunt performanţe notabile, ale unei companii care îşi desfăşoară activitatea în România şi care îşi aduce contribuţia la creşterea economică a ţării.

În calitate de reprezentaţi ai oamenilor de afaceri din România, ne dorim ca şi companiile cu acţionariat autohton să fie profitabile, ceea ce ar aduce beneficii directe asupra economiei, precum şi asupra cetăţenilor. Dacă afacerile autohtone se dezvoltă, creşte economia, se creează noi locuri de muncă, se încasează sume mai mari la diferitele bugete ale statului.

Pornind de la aceste considerente, CIR face un apel către autorităţi să îşi îndrepte atenţia şi către mediul de afaceri românesc şi să vină cu acele măsuri care să stimuleze valorificarea capitalului autohton, să crească competitivitatea, pentru a asigura stabilitate şi durabilitate în dezvoltarea economiei. ”În acelaşi timp, salutăm decizia Guvernului de susţinere a pachetului de măsuri de relaxare fiscală şi dezvoltare economică, care include reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit. Vocea noastră s-a făcut auzită, acestea fiind două dintre propunerile avansate de către CIR autorităţilor române, precum şi misiunii comune FMI – CE – BM, decizii care vin categoric în sprijinul mediului de afaceri. De asemenea, am propus şi alte măsuri menite să asigure dezvoltarea economiei, creşterea investiţiilor şi sporirea competitivităţii produselor româneşti: renunţarea la impozitul de 1,5% pe construcţiile speciale până la finalizarea unui studiu de impact al aplicării noii taxe asupra economiei, revenirea TVA la 19% şi reducerea TVA la 9% la produsele de bază, corectarea Anexei 1 din HG 22/2013, cu un grafic de creştere a preţurilor la gazele din producţia internă pe o perioadă mai mare de timp, ca urmare a prelungirii calendarului de liberalizare a preţurilor, reducerea tarifelor de transport sau instituirea unui mecanism de aplicare a unor discounturi comerciale la furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii întreruptibili, asigurarea unei legislaţii care să permită investiţii noi în producerea de energie electrică, prin posibilitatea încheierii de contracte de vânzare-cumpărare înainte de finalizarea investiţiei, refacerea sistemului de irigaţii printr-un parteneriat public privat, în ideea că statul asigură resursa de apă, iar refacerea/exploatarea/întreţinerea sistemului se asigură de către firme private specializate. Cea mai importantă măsură propusă de Forumul Investitorilor Autohtoni o reprezintă susţinerea şi promovarea produselor româneşti. Asigurăm, pe această cale, în continuare, autorităţile române de disponibilitatea şi toată deschiderea noastră pentru a construi împreună pentru România. CIR militează pentru relansarea economiei naţionale, stimularea investiţiilor, creşterea produsului intern brut, echilibrarea balanţei import-export, valorificarea resurselor interne – materiale şi umane – şi, implicit, creşterea veniturilor bugetare, venind, astfel, în întâmpinarea autorităţilor”.

Consiliul Investitorilor Români (CIR) este organul de reprezentare al Asociaţiei “Forumul Investitorilor Autohtoni 2013” (FIA 2013), organizaţie apolitică şi neguvernamentală, care reuneşte companii cu capital majoritar privat românesc, a căror cifră de afaceri cumulată depăşeşte 5 miliarde de euro, în domeniile-cheie ale economiei româneşti, precum industrie, agricultură, turism, IT&C, construcţii etc.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.