Acasă Politic Bucureşti: Articolul 276 din noul Cod Penal a fost abrogat

Bucureşti: Articolul 276 din noul Cod Penal a fost abrogat

DISTRIBUIȚI

126203 – 18022014 – Camera Deputatilor a aprobat, marti, abrogarea articolului 276 din Codul Penal, care incrimina fapta unei persoane care face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre judecator sau de organe de urmarire penala a unei infractiuni.Proiectul a fost initiat de George Scutaru, Alina Gorghiu si Crin Antonescu si semnat de 55 de parlamentari, Camera Deputatilor fiind forul decizional.

Reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare au sustinut abrogarea acestui articol din Codul Penal, pe motiv ca libertatea de exprimare este un drept fundamental garantat, iar articolul ar fi limitat acest drept.

Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a declarat, in plenul Camerei, ca abrogarea articolului 276 din Codul penal „este un angajament al USL” si ca „presa trebuie sa fie libera si nengradita”.

Reprezentantii PPDD au aratat ca sustin proiectul de lege deoarece nu se justifica aplicarea sanctiunii cu inchisoare pentru un delict de opinie.

Marton Arpad (UDMR) a spus ca articolul se refera la toata lumea, si nu doar la presa, aratand ca se bucura de faptul ca majoritatea a initiat acest proiect de lege, „pentru ca si-a dat seama ca a gresit”.

Proiectul fusese adoptat si de Senat si primise aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.