Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI

Bucureşti: Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI

DISTRIBUIȚI

126229 – 19022014 – Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca neintemeiata cererea de anulare a raportului ANI potrivit caruia Stancu a incalcat regimul juridic al conflictului de interese, anunrta Agerpres. Decizia instantei nu este una definitiva. 

Decizia din 14 februarie a judecatorilor CAB nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Agentia Nationala de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, inspectorii avand si date care atesta savarsirea de infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al CJ Braila, a intocmit si adoptat atat expunerile de motive cat si Hotararile Consiliului Judetean Braila

si a semnat contracte de asociere intre CJ cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club ‘Dunarea’ Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei.

SC Clubul de Fotbal Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club ‘Dunarea’ Braila au ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.Actionarul majoritar al celor doua firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de actionar majoritar.

ANI sustine ca beneficiul patrimonial obtinut prin incalcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, este in cuantum de 7.512.207 lei.Agentia are indicii referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Bunea Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a preluarii in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, de catre Asociatia Sportiva Handbal Club ‘Dunarea’ Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Inspectorii arata ca Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitarii mandatului de presedinte al CJ Braila, a detinut calitatea de actionar majoritar in cadrul SC Bursagrigrom, care detine actiuni la SC Concivia SA, aceasta din urma detinand actiuni la SC Clubul de Fotbal Braila SA.

De asemenea, SC Bursagrigrom este actionar in cadrul SC Hercules SA, care detine actiuni la Asociatia Sportiva Handbal Club ‘Dunarea’ Braila, asociatie in care Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de presedinte al Consiliului Director.

ANI a sesizat organele judiciare cu privire la posibila savarsire de catre Gheorghe Bunea Stancu a infractiunii de conflict de interese si a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

De asemenea, au fost initiate demersuri in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Bunea Stancu, judecat pentru coruptie si intr-un dosar al DNA

Acest dosar al ANI nu este singura problema pe care presedintele CJ Braila o are cu justitia. Bunea Stancu este inculpat alaturi de omul de afaceri Ioan Niculae in dosarul „Mita la PSD”, dosar in care, in prima instanta, ambii au fost achitat de catre judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Cei doi au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei. Procurorii au acuzat ca Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.