Acasă Politic Bucureşti: Confirmarea printr-un al doilea set de analize, cu bani din buzunar

Bucureşti: Confirmarea printr-un al doilea set de analize, cu bani din buzunar

DISTRIBUIȚI

126130 – 14022014 – Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Pană a precizat vineri că medicii de familie şi specialiştii vor putea prescrie o gamă mai variată de analize, dar dacă pacientul vrea o a doua opinie va trebui să plătească pentru alte investigaţii.

Principala modificare adusă în legislaţie pentru sectorul paraclinic vizează faptul că medicul de familie şi specialistul din ambulatoriu vor putea prescrie o gamă mai variată de analize medicale astfel încât să poată închide episoadele de îngrijire pentru un număr mai mare de pacienţi, în special cu afecţiuni cronice, a arătat Adrian Pană, vineri, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii direcţiilor judeţene de sănătate publică, caselor judeţene de sănătate, spitalelor, asociaţiilor medicilor de familie, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de           Ambulator, colegiilor judeţene ale medicilor, colegiilor judeţene ale farmaciştilor, Colegiului Medicilor Dentişti, asociaţiilor de pacienţi şi sindicatelor.

Aceste prevederi nu includ însă şi a doua opinie, astfel că, în cazul în care un pacient nu va fi mulţumit de un prim set de analize, acesta va plăti pentru alte investigaţii, a explicat Pană.

„Concret, pentru monitorizarea bolilor oncologice, orice investigaţie imagistică CT sau RMN trebuie recomandată conform standardelor internaţionale. În condiţiile în care investigaţia nu se supune acestor standarde, furnizorului care a efectuat investigaţia respectivă nu i se va deconta serviciul şi investigaţia respectivă va trebui să fie efectuată din nou”, a mai spus secretarul de stat.

Noul pachet de servicii aduce modificări şi în ceea ce priveşte medicina dentară. Pentru copii, va fi un pachet de servicii preventive mai ales pentru perioada în care aceştia trec de la dentiţia de lapte la cea definitivă. În ceea ce priveşte persoanele vârstnice, noul pachet permite decontarea unor proteze.

Secretarul de stat a precizat că suma alocată pentru medicina dentară în 2014 este de 80 de milioane de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.