Acasă Politic Bucureşti: Crin Antonescu: PSD va accepta postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis

Bucureşti: Crin Antonescu: PSD va accepta postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI
crin_antonescu__b1

125994 – 09022014 – Liderii USL se vor întâlni cel mai probabil duminică pentru a discuta despre schimbarea celor patru miniştri propusă de PNL. Preşedintele Crin Antonescu a declarat că a discutat înainte cu premierul despre remanierea lor, iar acesta nu a avut nicio obiecţie. Cât despre Klaus Iohannis,

liderul liberal a ţinut să declare cât se poate de ferm că orice problemă legată de incompatibilitatea acestuia va fi discutată cu premierul, nu cu diverse voci din PSD, la adresa cărora copreședintele USL nu a fost zgârcit cu ironiile.

Crin Antonescu le-a transmis social-democraţilor că nu au niciun drept să se pronunţe referitor la Klaus Iohannis înainte ca Victor Ponta, în calitate de premier, să-şi anunţe poziţia.

„Nu am făcut propuneri împotriva PSD”, iar PNL „nu vrea să pună Guvernul în dificultate”, a subliniat Crin Antonescu, înzr-o intervenţie la Digi24. El a arătat că schimbările de miniștri propuse se impuneau, „ca să avem un guvern puternic”.

În cazul în care se va dovedi că e necesar un vot în parlament, Crin Antonescu nu se teme de acest demers și spune că nu are nicio îndoială că PSD va vota pentru ca postul de vicepremier să-i revină lui Klaus Iohannis, pentru că PSD este un partid „ordonat și disciplinat”.

„Vom parcurge toate etapele, nimeni nu va fi incompatibil”, a dat asigurări președintele PNL calificând agitația creată în jurul acestui subiect „un drob de sare”, o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unuii colegi „mai emotivi” din PSD.

Crin Antonescu a explicat că a considerat că postul de vicepremier trebuie să-i revină lui Klaus Iohannis, și nu lui Eugen Nicolăescu, pentru că trebuie să se țină cont de ierarhia de partid și de statura publică a primarului de Sibiu.

Liderul liberal a subliniat, în contextul discuției despre dificultatea lui Iohannis de a renunța la Primăria Sibiului, că prim-vicepreședintele liberal are suficientă experiență politică, e „om serios, care nu improvizează” și a venit momentul să-și asume o responsabilitate politică majoră.

„Stați, nu suntem la piață, Iohannis nu își caută job în București, PNL nu s-a dus la târguială cu cineva, noi avem dreptul la un vicepremier și decizia noastră a fost ca acesta să fie Iohannis. Că s-ar putea probabil să trebuie să venim în Parlament pentru a opera schimbarea că nu ministrul Finanțelor mai este vicepremier, ci cel de Interne este adevărat, dar nu are nimic de-a face cu instabilitatea, mi se pare caraghisos, mi se pare că o vizită într-un Parlament în care ai peste 70 la sută majoritate este aproape o mică sărbătoare, nu un prilej de stinghereală”, a punctat președintele Senatului.

Crin Antonescu i-a taxat pe membrii PSD care au vorbit despre instabilitatea generată de un vot în Parlament: „Intră așa, într-o trepidație, fără să fie nevoie: ar putea să fie o problemă a PNL – și nu este; sau a premierului – și nu este. Klaus Iohannis nu a spus ori schimbați legislația,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rămân și premier, și ministru, nu a spus nimeni așa ceva, este o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unii colegi mai emotivi din PSD”, a explicat liderul liberal.

„Premierul și-a făcut publică decizia, nu stiu dacă mâine (duminică – n. r.) după-amiază este posibil, este în funcție de când sosește Victor Ponta în țară și vom stabili o întâlnire care să stabilim detaliile. Am vorbit cu premierul, i-am adus la cunoștință propunerile noastre, a spus că nu are niciun fel de obiecțiuni, a salutat propunerile, în special cea care îl vizează pe Iohannis”, a dat asigurări copreședintele USL. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.