Acasă Politic Bucureşti: Cătălin Bernevig, urmărit penal pentru dobândirea locuinţei

Bucureşti: Cătălin Bernevig, urmărit penal pentru dobândirea locuinţei

DISTRIBUIȚI
Cristian_Bernevig

Cristian_Bernevig126102 – 14022014 – Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei (DIA), colonelul în rezervă Cristian Bernevig, este urmărit penal de procurorii militari anticorupţie, alături de un contraamiral, comandori şi alte cadre militare, într-un dosar în care se verifică modul în care aceştia au dobândit locuinţele de serviciu.

Astfel, fostul şef al DIA, Cătălin Bernevig, este urmărit penal în legătură cu modul în care a dobândit locuinţa de serviciu.

Alături de acesta sunt urmăriţi penal şi contra-amiralul activ Cătălin Dumistrăcel, generalul în rezervă Neculae Oţelea, recent condamnat definitiv de ICCJ la patru ani de închisoare cu executare în dosarul privind contractul de înstrăinare de tehnică militară scoasă din uz societăţii Tofan Steel, comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţiou, comandorul Gigi Cristinel Uce şi comandorul în rezervă Toader Cocârdan.

Aceștia sunt acuzați că au încălcat ordinele şi normele legale în vigoare, la momentul în care au cumpărat locuinţele de serviciu.

Se pare că acuzaţiile din dosar sunt de abuz şi fals, cei urmăriţi penal dobândind fără a avea dreptul locuinţele puse la dispoziţie de Armată.

Cătălin Bernevig este autorul unui accident rutier în care au murit cinci persoane – patru civili şi un militar. Accidentul a avut loc în decembrie 1997, când el se afla la conducerea DIA. El a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, din care a făcut doar câteva luni, datorită unei graţieri colective. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.