Acasă Politic Bucureşti: Cătălin Predoiu: “USL a făcut o obsesie din controlul justiției și...

Bucureşti: Cătălin Predoiu: “USL a făcut o obsesie din controlul justiției și apărarea infractorilor”

DISTRIBUIȚI
catalin_predoiu4

catalin_predoiu4125906 – 05022014 – Candidatul PDL la Președinția României, Cătălin Predoiu, consideră că modificările aduse de USL proiectului de Constituție demonstrează clar că PSD și PNL au făcut o adevărată obsesie din misiunea lor de a controla justiția și de a apăra toți potențialii infractori.

“Am văzut astăzi, în Parlament, marțea neagră repetată”, spune Cătălin Predoiu.

“În primul rând, niciuna dintre modificările aduse astăzi Constituției de comisia parlamentară de revizuire nu sunt de rang constituțional, ci de rang de cod procedură penală. Adică astfel de prevederi nu au ce căuta în Constituție”, declară Cătălin Predoiu.

Candidatul PDL la prezidențiale susține că procurorii vor fi blocați prin Constituție să acționeze în cazul infracțiunilor iminente, cele la care trebuie reacționat extrem de rapid, cum ar fi potențiale infracțiuni de terorism sau crimă organizată.

“În al doilea rând, a spune că o probă obținută ilegal poate fi folosită dacă este în favoarea inculpatului creează un dezechilibru între acuzare și apărare. O probă obținută ilegal este ilegală pentru toată lumea”, susține Cătălin Predoiu.

„Constituția este legea fundamentală iar USL o trimite în derizoriu pentru a se proteja de justiție. Această manevră este acoperită de declarații ipocrite ale celor de la USL privind grija față de drepturilor fundamentale”, declară prezidențiabilul PDL.

PDL s-a retras din comisia de revizuire a Constituției după ce majoritatea USL a refuzat solicitarea de a se relua de la zero procesul de revizuire. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.