Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Dan Radu Ruşanu este urmărit penal

Bucureşti: Dan Radu Ruşanu este urmărit penal

DISTRIBUIȚI

126304 – 21022014 – Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Ruşanu, este urmarit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat si complicitate la abuz in serviciu. Procurorii DNA au extins astfel urmărirea penală în dosarul Carpatica, în care este arestat omul de afaceri Ilie Carabulea.

Din ordonanța de extindere a urmăririi penale rezultă că există date şi indicii rezonabile potrivit cărora în perioada mai – iunie 2013, Ilie Carabulea, Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni legate de protejarea intereselor financiare ale Carpatica SA.          În urma cercetărilor au rezultat date cu privire și la participarea altor persoane la activitatea infracţională care face obiectul cercetărilor.

Astfel, în decembrie 2013, Dan Radu Ruşanu, președinte ASF, ar fi exercitat presiuni asupra mai multor societăţi de asigurări, pentru a-l impune pe Radu Mustăţea la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (asociaţie profesională formată din toate societățile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii şi mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde).

De asemenea, cunoscând că Mîrzac proteja interesele financiare ale Carpatica SA, Ruşanu a întreprins demersuri în vederea înlăturării, din cadrul Consiliului ASF a lui Daniel Tudor, care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi în vederea înlocuirii acestuia cu Mîrzac. În felul acesta, președintele ASF a acceptat implicit protejarea frauduloasă a intereselor Carpatica SA.

În acest context, Ruşanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup. Astfel, acesta a întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările şi reasigurările în România şi a avizat, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern din 16 octombrie 2013 şi publicat în Monitorul Oficial al României în 18 octombrie 2013, potrivit unui comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.