Acasă Politic Bucureşti: Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisiiile

Bucureşti: Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisiiile

DISTRIBUIȚI

126225 – 19022014 – Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisiile din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat după discuţia dintre premierul Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu. Surse citate de Realitatea Tv au precizat că liderul PNL Crin Antonescu nu doreşte desemnarea unor miniştri interimari.

„Biroul Politic Naţional al PNL a stabilit, în ședința de marți seară, ca domnii Daniel Chițoiu și Andrei Gerea să își depună miercuri, în mod formal, demisiile din Guvern. Se respectă astfel deciziile anterioare adoptate de către Delegația Permanentă a PNL și reconfirmate marți seară în BPN, prin care ne menținem propunerile pentru posturile de miniștri: Klaus Iohannis, ca ministru de Interne și vicepremier, Eugen Nicolăescu ca ministru de Finanțe, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei și Cristian Bușoi ca ministru al Sănătății”, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea încă sunt miniştri, el arătând că demisiile acestora au fost depuse la cabinetul său, dar nu au fost înregistrate la Guvern şi că situaţia lor juridică e clară. „Demisiile reprezintă o voinţă personală care se va concretiza din punct de vedere legal atunci când voi înainta – eu nu pot să înaintez o propunere de revocare a unui ministru fără să spun cine ocupă funcţia respectivă – nu există să las aşa, în aer, ministere”, a spus Ponta.         Ministrul demisionar al Economiei, Andrei Gerea, a declarat, marţi seară, la finalul şedinţei BPN al PNL, că demisia sa din funcţie va fi înregistrată cel mai probabil miercuri, precizând că rămânerea sa în funcţie a fost decisă de comun acord cu premierul Victor Ponta.

Gerea a fost întrebat dacă şi-a înregistrat demisia din funcţia de ministru. „O să fie înregistrată probabil în zilele următoare, mâine dacă nu mă înşel (…) La minister sunt lucruri în continuare care trebuiau rezolvate, aveam o responsabilitate, şi de comun acord (cu Victor Ponta, n.r.) am mai rămas în funcţie până se finalizau toate lucrurile care erau în curs şi erau şi importante”, a susţinut Gerea.

El a precizat că în acest răstimp, de la depunerea demisiei, a mai semnat acte în calitate de ministru pentru că demisia sa nu a fost înregistrată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.