Acasă Politic Bucureşti: Dezastru financiar la CNADNR

Bucureşti: Dezastru financiar la CNADNR

DISTRIBUIȚI
CNADNR

CNADNR125941 – 06022014 – Un raport al Curţii de Conturi demonstrează încă o dată risipa mare de bani publici de la Compania Naţională Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi dă o posibilă explicaţie pentru lipsa autostrăzilor din ţara noastră. 

În 2012, angajaţii  au primit ilegal prime în valoare de 33.000 de lei şi sporuri pentru ore suplimentare în valoare de 184.000 de lei, ceea ce a dus la depășirea bugetului alocat cheltuielilor de personal.

Curtea de Conturi a mai descoperit că venituile CNADNR nu erau înregistrate în totalitate, iar veniturile proprii era foarte scăzute. De exemplu, CNADNR a încasat în acel an doar 22 la sută din valoarea amenzilor aplicate şoferilor pentru lipsa rovinietei. 

Potrivit raportului Curţii de Conturi, CNADNR a mai fost prejudiciată  cu peste 70 de milioane de lei şi în  cazul încheierii unui contract cu firma franceză Colas pentru construcţia autostrăzii Cernavodă-Constanţa, tronsonul Cernavodă-Medgidia. 

Risipa a continuat şi în cazul contractului cu Astaldi – Max Boegl pentru autostrada Cernavodă-Medgidia. CNANDR a cheltuit nejustificat 625 de mii de lei pentru identificarea şi asanarea şantierului de orice muniţii, mai susţine Curtea de Conturi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.