Acasă Politic Bucureşti: Dezbatere pe tema combaterii sărăciei în Parlamentul României

Bucureşti: Dezbatere pe tema combaterii sărăciei în Parlamentul României

DISTRIBUIȚI
eugen-teodorovici

eugen-teodorovici126104 – 14022014 – La inițiativa chestorului Camerei Deputaților, deputatul PSD Mircea Drăghici, și a ministrului Fondurilor Europene, senatorul PSD Eugen Teodorovici, joi, s-a defășurat dezbaterea privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltării comunităților sărace din România.

“Mă bucur foarte mult că demersul legislativ inițiat în vederea sprijinirii comunităților sărace a fost bine primit și participanții la dezbaterea de astăzi și-au exprimat sprijinul pentru implementarea acestuia. Reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, parlamentari, cât mai ales reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale au discutat la aceeași masă pentru un obiectiv comun. Această dezbatere a fost un prim pas dintr-un demers aflat în plin proces legislativ și sunt convins că vom continua să colaborăm pentru a perfecționa propunerea legislativă privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltării comunităților sărace din România. Într-o primă etapă, proiectul prevede constituirea unui grup de lucru interinstituțional coordonat de SGG, care să coreleze prevederile legislative care fac referire la definirea comunităților sărace și a grupurilor vulnerabile. România are nevoie de o hartă a sărăciei bazată pe o matrice de indicatori utilizați de Comisia Europeană. De asemenea, studiile au arătat că problema resursei umane corespunzător calificate pentru scrierea și implementarea proiectelor europene în comunitățile sărace, cât și cofinanțarea sunt impedimente majore în atragerea fondurilor structurale. Astfel, proiectul legislativ prevede ca la nivelul Guvernului să existe un fond de co-finanțare a asistenței financiare nerambursabile pentru comunitățile sărace. Totodată, sunt de părere că partea de co-finanțare ar putea fi acoperită și prin munca prestată de cetățenii care beneficiază de aceste proiecte”, a afirmat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Alături de chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, și de ministrul Eugen Teodorovici, în calitate de senator, proiectul de lege mai este semnat și de liderii de grup ai PSD și PNL din Senat, Ilie Sârbu și Puiu Hașotti, de liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu, și deputatul PNL Andrei Gerea. Inițiativa a primit raport de adoptare comun din partea Comisiei pentru buget și a Comisiei pentru administraţie publică din Senatul României, pasul următorul fiind votul în plen, iar mai apoi transmiterea propunerii pentru dezbatere și aprobare la comisiile din Camera Deputaților, drept cameră decizională.

La evenimentul organizat în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities, la Palatul Parlamentului, au fost prezenți senatorul Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, deputatul Ana Birchall, membru al Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaților, reprezentanți ai comisiilor parlamentare de specialitate, Secretariatului General al Guvernului, ministerelor, autorităților publice locale și, nu în ultimul rând, ai societății civile cu expertiză în domeniul supus dezbaterii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.