Acasă Politic Bucureşti: Director din Ministerul Apărării – conflict de interese

Bucureşti: Director din Ministerul Apărării – conflict de interese

DISTRIBUIȚI

126190 – 18022014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existența conflictului de interese de natură penală și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în cazul lui Victor Voicu, director în cadrul Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naționale. Victor Voicu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în perioada exercitării funcției de conducere, a semnat trei contracte de prestări servicii încheiate de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naționale cu o societate comercială la care soția sa este acționar și cenzor, îndeplinind, astfel, acte prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru soţia sa.

În baza celor trei contracte încheiate, societatea comercială a încasat suma totală de 52.960 lei.

Astfel, Victro Voicu a încălcat prevederile noului Cod Penal al României, potrivit cărora conflictul de interese reprezintă „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său […]”.

De asemenea, întrucât acesta nu a menționat în declarațiile de interese depuse în anii 2011 și 2012 contractele încheiate de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare cu societatea comercială la care soția sa deține calitatea de acționar și funcția de cenzor, au rezultat și indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de Legea nr. 286/2009 potrivit căeia constituie fals în declarații „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe”.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Victor Voicu a clor două infracţiuni menţionate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.