Acasă Politic Bucureşti: DNA cere încuviinţare pentru urmărirea penală a lui Cristian David

Bucureşti: DNA cere încuviinţare pentru urmărirea penală a lui Cristian David

DISTRIBUIȚI

126423 – 26022014 Procurorul şef al DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, există indicii rezonabile potrivit cărora, pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa.

Pentru ca la rândul său, mama demnitarului să poată justifica deţinerea legală a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului său, acesta a efectuat demersuri astfel încât, cu o persoană de încredere, a fost încheiat formal un antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament în care se atesta, în mod nereal, faptul că mama ministrului delegat ar fi vândut acelei persoane un apartament în judeţul Prahova pentru suma de 60.000 euro. Această sumă a fost justificată de ministrul delegat printr-un aşa-zis împrumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca să-şi construiască o casă şi la momentul încheierii actului care ar atesta vânzarea fictivă a apartamentului menţionat, mama sa i-ar fi „restituit” împrumutul.

Probele administrate au relevat că David a fost profund preocupat de necesitatea încheierii unui antecontract de vânzare cumpărare între mama sa şi o altă persoană, întrucât nu deţinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia să o menţioneze în declaraţia sa de avere.

Cristian David a anunțat miercuri că demisionează din PNL pentru ca ancheta DNA să nu afecteze imaginea partidului, spunând că este dispus să prezinte toate datele care să îi clarifice situația. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.