Acasă Politic Bucureşti: DNA l-a trimis în judecată pe Mircia Chelaru

Bucureşti: DNA l-a trimis în judecată pe Mircia Chelaru

DISTRIBUIȚI

126494 – 28022014 Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mircia Chelaru, general corp de armată în rezervă, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participaţiei improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2000-2007, Chelaru a determinat, cu intenţie, funcţionari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale să încheie, fără vinovăţie, un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament, situat în Bucureşti, deşi acesta nu deţinea un contract de închiriere valabil încheiat pentru acest imobil.

Mai mult, anterior, el dobândise în proprietate un alt imobil construit din fondul locativ de stat în temeiul Decretului – Lege nr. 61/1990, ascunzând acest aspect ministrului Apărării Naţionale şi Comisiei de Audit din cadrul MApN, prin aceasta cauzându-se un prejudiciu de 92.839,08 lei în dauna MApN. Conform legii 564/2004, cadrele militare sau fostele cadre militare care dețineau, la data apariției legii, locuințe de serviciu aparținând MApN, le puteau cumpăra, în regim subvenționat, însă cu anumite condiții, între care, titularul contractului de închiriere să dețină această calitate de chiriaș în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu dețină sau să nu fi deținut locuințe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuință, în regim subvenționat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Dosarul a fost disjuns din cel în care 11 militari au fost trimși în judecată în 2013 pentru cumpărarea, fără drept, a unor locuințe de serviciu la preț subvenționat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.