Acasă Politic Bucureşti: Dragnea îi somează, voalat, pe liberali

Bucureşti: Dragnea îi somează, voalat, pe liberali

DISTRIBUIȚI
l.dragnea3

l.dragnea3126045 – 12022014 – După ce luni, liberalii au respins numirea conservatorului Daniel Constantin în funcția de vicepremier, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că dacă PNL vrea să iasă de la guvernare, „e bine să o spună”, ”într-un termen rezonabil”, astfel încât să se poată discuta despre restructurarea guvernului propusă de Ponta.

Deși susținecă nu dă termene PNL, Dragnea a afirmat că blocajul guvernamental nu mai poate continua: „Dacă vor să iasă (de la guvernare – n. r.) e bine să o spună pentru că suntem în februarie, e un an întreg în faţă, sunt măsuri serioase care trebuie adoptate în următoarea perioadă. (…) Noi nu vrem să iasă de la guvernare, Doamne fereşte!, dar totuşi avem o săptămână aproape de când sunt câteva ministere în care cred că nu mai funcţionează lucrurile, gândiţi-vă la Finanţe, unde oamenii ăia de acolo nu ştiu; azi la şedinţa de Guvern va fi domnul Chiţoiu, care e demisionar…”, a declarat liderul socialist.

Liviu Dragnea a mai declarat că nu mai este la fel de încrezător în faptul că în USL se mai poate ajunge la un consens în legătură cu restructurarea Guvernului.

„Sincer, nu mai sunt la fel de încrezător (că se poate ajunge la un consens – n.r.). În primul rând, sunt foarte surprins de această atitudine – am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine”, a spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR și PC, variantă refuzată categoric de liberali.

Liderul PNL Crin Antonescu a confirmat marţi seară că Victor Ponta l-a dorit pe Daniel Constantin ca vicepremier, lucru cu care liberalii nu sunt de acord.

„Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi, nu suntem fabrică de vicepremieri. Vicepremierii în structura unui Guvern au fie destinaţia administrativă, în sensul de a facilita

munca de coordonare generală a prim-ministrului, coordonând anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutându-l în munca sa. Fie sunt simbolice, reflectând componente politice semnificative din acel Guvern”, a declarat Antonescu.

„Nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier aşa cum oferă PNL şi oferă PSD. Deschis o spun, asta ar înseamna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest Guvern, şi nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate (…)”, a menţionat liderul PNL. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.