Acasă Politic Bucureşti: Eleva din Bucureşti dispărută a fost găsită

Bucureşti: Eleva din Bucureşti dispărută a fost găsită

DISTRIBUIȚI
iulia_ionescu

iulia_ionescu126135 – 16022014 – Eleva de 15 ani, dispărută acum patru zile din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă după-amiază, în Suceava. Aâmbătă seara, ea a ajuns în Capitală adusă de poliţişti, iar de la secţie a plecat însoţită de părinţi. Când a fost găsită, Iulia Ionescu se afla într-un tren internaţional care plecase de la Moscova şi venea spre Capitală. Poliţiştii spun că ei sunt cei care i-au dat de urmă fetei,

deşi reprezentanţii CFR susţin că şeful trenului respectiv a identificat-o pe tânără şi a anunţat autorităţile. Acesta a declarat că fata a fost adusă în Gara Suceava de un călugăr şi că, la rândul ei, adolescenta purta haine monahale, potrivit Digi24.

„Vă fac anunţul oficial că minora dispărută pe 12 februarie e în custodia Poliţiei Române şi se îndreaptă către Bucureşti”, a anunțat sâmbătă Petre Tobă, şeful Poliţiei Române.

Iulia Ionescu a fost găsită după aproape patru zile de căutări. Poliţiştii spun că fata ar fi urcat în trenul internaţional Moscova – Bucureşti din gara de la Suceava. Anchetatorii urmează acum să facă verificări să stabilească dacă tânăra a venit sau nu însoţită la gară. Deocamdată nu este clar de ce a plecat tânăra în Bucovina.

„În tren a fost identificată de către poliţie. Fetiţa a colaborat din primul moment cu poliţiştii. În echipa de ofiţeri au fost inclusiv poliţişti-femei. Fetiţa abia aştepta să ajungă acasă la familie”, a mai spus Petre Tobă.

Poliţiştii susţin că ei sunt cei care au găsit-o pe Iulia Ionescu, însă reprezentanţii CFR Călători îi contrazic.

„Unul dintre angajaţii noştri a identificat o persoană cu semnalmentele ei. La Paşcani, angajatul a anunţat organele de poliţie, care au urcat la Bacău. Însoţită de organele de poliţie, au coborât la Focşani”, a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şeful trenului în care a fost găsită fata spune că tânăra ar fi fost însoţită în gara din Suceava de un bărbat îmbrăcat în haine de călugăr şi că acesta i-ar fi cumpărat biletul de tren. Mai mult, el susţine că şi Iulia Ionescu ar fi purtat straie monahale, pe care şi le-ar fi dat jos înainte de urcarea în tren. Şeful de tren mai spune că a discutat cu fata, când şi-a dat seama cine e. Tânăra a devenit însă agitată şi şi-a sunat mama, pe care a anunţat-o că se întoarce acasă. Ulterior, fata ar fi fost preluată de o patrulă a Poliţiei Transporturi.

„Şeful de tren n-a avut nicio participare la această activitate. Când a fost identificată, fetiţa era îmbrăcată cu aceleași haine de la dispariție: palton și pantaloni negri”, a adăugat Petre Tobă.

Poliţiştii au apelat chiar la ajutorul Serviciului Român de Informaţii, în operaţiunile de căutate. Oficialii Poliţiei Române au refuzat deocamdată să confirme dacă fata a încercat să ajungă la o mănăstire din Suceava.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, fata ar fi stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini, din Suceava.

Pe de altă parte, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române vor în continuare să afle dacă fata a fost în aceste zile într-un lăcaş de cult.

„N-a venit nicio informaţie de la vreo mănăstire despre prezenţa ei acolo. Patriarhia a solicitat din nou Arhiepiscopiei Sucevei să mai facă o verificare. Când va termina această cercetare, vom face publice informaţiile”, a spus Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Iulia Ionescu a dispărut de-acasă miercuri. Adolescenta în vârstă de 15 ani îi lăsase mamei sale un bilet în care scria că pleacă la o mănăstire. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.