Acasă Politic Bucureşti: Foştii liceeni, implicaţi în educaţia elevilor

Bucureşti: Foştii liceeni, implicaţi în educaţia elevilor

DISTRIBUIȚI

126245 – 19022014 – Foştii absolvenţi de liceu ar putea fi implicaţi în educaţia extracurriculară a elevilor, potrivit unui proiect de lege aparţinând deputatului de Diaspora Ovidiu Alexandru Raeţchi. Programul “Şcoala – laborator de carieră” îşi propune să devină un cadru organizat în vederea valorificării opţiunilor de carieră ale elevilor şi pregătirii corespunzătoare a acestora pentru cerinţele pieţei forţei de muncă.

Un rol foarte important în cadrul Programului îl vor avea foştii absolvenţi de liceu, deveniţi între timp repere ale vieţii culturale, economice, politice – care vor fi invitaţi să coordoneze sesiunile, conferinţele şi seminariile de orientare în carieră a promoţiilor curente de elevi. Numai la nivelul anului 2013, aproape 37.000 de absolvenţi ai ciclului liceal sau postliceal au aplicat pentru ajutorul de şomaj, conform statisticilor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

“Există o mare disponibilitate din partea absolvenţilor de liceu, deveniţi între timp posibile repere sau modele în plan profesional sau moral, de a se întoarce spre şcolile lor şi a se pune la dispoziţia elevilor. Însă nu avem o tradiţie în acest sens, liceele nu le solicită implicarea”, afirmă deputatul Ovidiu Raeţchi.

Programul “Şcoala – laborator de carieră” ar urma să se desfăşoare în ultima săptămână a anului şcolar şi se va afla în responsabilitatea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Muncii. Proiectul a primit deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ şi a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, urmând să intre în dezbaterea finală a Parlamentului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.