Acasă Politic Bucureşti: Guvernatorul BNR crede că piața de capital este supra-reglementată

Bucureşti: Guvernatorul BNR crede că piața de capital este supra-reglementată

DISTRIBUIȚI
ponta_-_isarescu

ponta_-_isarescu126046 – 12022014 – Băncile sunt reticente în relansarea creditării, astfel că finanţarea investiţiilor ar putea fi preluată de piaţa de capital, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la conferinţa „Crearea unei pieţe de capital internaţionale în România“, unde participă şi premierul Victor Ponta,

potrivit Hotnews.ro.

Oficialul BNR nu a transmis niciun comentariu în privinţa atacului dur al preşedintelui Traian Băsescu, care a acuzat BNR de implicarea în realizarea măsurii privind „electorata“, prin care Executivul doreşte înjumătăţirea ratelor pentru cei cu credite şi venituri până la 1.600 de lei lunar.

Isărescu a ales, însă, să se concentreze în discursul său pe problemele pieţei de capital.

„Economisirea pare descurajată de faptul că unii deponenţi consideră dobânzile prea mici. Dacă aceştia ar găsi în piata de capital instrumente viabile şi transparente, ar investi în piaţa de capital şi în economia românească“, a afirmat guvernatorul BNR.

El a vorbit despre un parteneriat între pieţe şi autorităţi, între sectorul public şi cel privat. „Pentru ca el sa fie viabil, trebuie să evităm trei capcane. Una ar fi următoarea: nu cred că ar fi bine să facem o diferenţiere între investitorii străini şi cei români. O a doua capcană ar fi următoarea: piaţa de capital a suferit o supra-reglementare. Multe sunt acte birocratice parţial inutile. Nu noi am vorbit despre exuberanţa iraţională. Noţiunea a fost lansată de preşedintele Rezervei Federale înainte de criză. Trebuie să acceptăm că pieţele de capital se comportă uneori iraţional. Dar să nu cădem în supra-reglementare.

Mai trebuie să avem în vedere că suntem într-un an electoral, politizarea se face foarte repede. Trebuie explicate din nou şi din nou şi din nou să discutăm măsurile care se aplică aici. Există riscul ca ele sa fie interpretate politic şi atunci ele se dau peste cap“, a afirma Isărescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.