Acasă Politic Bucureşti: Iniţativă pentru convertirea in lei a creditelor în monedă străină

Bucureşti: Iniţativă pentru convertirea in lei a creditelor în monedă străină

DISTRIBUIȚI

125884 – 04022014 – Deputatul PSD Ana Birchall a anunţat marţi că va iniţia „o propunere legislativă prin care toţi românii care au credite în euro sau în alte monede străine, vor putea să le convertească în lei, fără garanții suplimentare sau costuri ascunse”.

Deputatul PSD a declarat la tribuna Parlamentului că va demara procedura legislativă pentru transpunerea prevederilor Directivei 0541/2013 a PE în legislaţia naţională. Ana Birchall a solicitat sprijinul colegilor parlamentari, dar şi al Guvernului pentru ca procesul legislativ să fie cât mai scurt, eficient şi coerent posibil.

Parlamentarul PSD consideră că transpunerea directivei 0541/2013 în legislaţia naţională este o măsură care ajută românii care au credite la bănci.

„Susțin această măsură, necesară pentru ajutorarea numeroaselor familii ale căror rate bancare sunt împovărate de fluctuaţiile cursului de schimb valutar. Toţi românii care la ora aceasta plătesc rate în euro deşi au veniturile în lei vor avea posibilitatea să solicite băncii conversia creditului în moneda naţională, în condiţii corecte și avantajoase. De aceea cred că intrarea în vigoare a acestei directive trebuie să se petreacă în cel mai scurt timp”, a subliniat deputatul PSD, Ana Birchall.           „Începutul de drum este dificil pentru cei mai mulţi tineri. Implementarea acestei Directive în legislaţia naţională, împreună cu măsura de reducere cu 50% a ratelor datorate băncilor pentru o perioadă de doi ani, poate fi o gură de oxigen şi o mână de ajutor pentru românii care lună de lună sunt nevoiţi să plătească o rată bancară majorată datorită fluctuaţiilor schimbului de curs valutar”, a continuat declaraţia Ana Birchall.

Deputatul PSD Ana Birchall şi-a încheiat declaraţia din Plenul Camerei Deputaţilor solicitând sprijin și susținere pentru transpunerea Directivei 0541/2013 în legislația națională.

“Fac apel la dumneavoastră să susţineţi transpunerea în legislaţia naţională a acestei Directive pentru ca toţi cei care doresc, să aibă posibilitatea de a solicita convertirea creditelor în lei”, a spus Ana Birchall.

„Familia tânără trebuie să fie fundația pe care se sprijină stabilitatea și prosperitatea economică a generațiilor viitoare. Ea trebuie ajutată şi sprijinită, iar transpunerea în legislaţia românească a acestei Directive poate ajuta un tânăr, o familie tânără să-şi achiziţioneze mai uşor o casă sau să îşi plătească ratele”, a declarat Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.