Acasă Politic Bucureşti: Inspectorii antifraudă, implicaţi în destructurarea lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea statului

Bucureşti: Inspectorii antifraudă, implicaţi în destructurarea lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea statului

DISTRIBUIȚI

126497 – 28022014 Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF, înființată în 2013, a verificat din decembrie și până în prezent peste 8.000 de contribuabili. Controalele s-au soldat cu amenzi contravenţionale şi confiscări de bunuri, valoare totală depășind echivalentul a peste 32 milioane euro.

Pentru aproape 500 de societăți s-a disus suspendarea activității, în special pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea caselor de marcat sau nerespectarea normelor de comerţ.

Controalele au pornit de la analiza de risc sau de la informații primite de la instituţii specializate.

Împreună cu DIICOT și DNA, 750 de inspectori antifraudă au participat la trei ample controale tematice, vizând peste 300 de contribuabili. Astfel, s-a reușit destructurarea unor lanţuri tranzacţionale prin care era prejudiciat bugetul statului.

Ca efect al controalelor, s-a constatat că de la începutul acestui an a existat o creștere la colectarea veniturilor bugetare.

La data de 1 martie va avea loc concursul pentru ocuparea a 300 de posturi de inspectori antifraudă, în 29 martie se va organiza cea de-a treia etapă de ocupare a posturilor vacante din cadrul DGAF, iar în lunile aprilie – mai se va organiza o ultima etapă de ocupare a altor 300 de posturi.

În prezent, la nivelul ANAF sunt în derulare proceduri de achiziţie publică în vederea dotării DGAF cu echipamentele IT şi alte materiale necesare desfăşurării activităţii, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.