Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Ionescu Quintus: Țara, mai presus de Antonescu

Bucureşti: Ionescu Quintus: Țara, mai presus de Antonescu

DISTRIBUIȚI
m.i.quintus

m.i.quintus126147 – 17022014 – Fostul președinte al PNL Mircea Ionescu Quintus intervine în conflictul dintre liderii USL, susținând că soarta țării e mai importantă decât candidatura lui Crin Antonescu la Președinție.Mircea Ionescu Quintus a afirmat că a avut o discuție cu Crin Antonescu, pe care l-a sfătuit să accepte o „soluție de compromis necompromițătoare”,

pentru ca guvernarea să nu aibă de suferit, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat dacă liderul PNL ar mai rămâne în USL fără susținerea PSD la prezidențiale, Quintus a spus: „Vreau să vă spun că astea pentru noi și pentru el au mai puțină importanță. Toată problema asta a noastră nu este ca neaparat să-l împingem neaparat pe Crin Antonescu în fruntea statului. Dacă el va avea la momentul respectiv o adeziune suficientă cu sau fără susținerea USL va fi o altă problemă, dar nu periclitarea candidaturii lui poate să ducă la ruperea USL. Nu asta e problema importantă. Important e acuma ca țara să fie guvernată bine așa cum a fost guvernată până acum, bine – cât s-a putut de bine”.          Totodată, Quintus spune că nimeni din PNL nu dorește ca USL să se rupă.

„Nu numai ce cred eu, pentru că eu ca vechi liberal și ca om care ține la țara asta și la stabilitatea ei, nu pot să mă gândesc la ruperea USL.. Deși USL a însemnat o construcție destul de greu de împlinit, dar s-a împlinit, încât eu și știu foarte bine și atitudinea, îmi permit să spun chiar a președintelui cu care am niște relații destul de bune și al conducerii, nimeni din partidul nostru nu gândește și nu dorește să se rupă USL, asta o pot spune cu siguranță”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

În ceea ce privește replicile dure dintre liderii USL, politicianul spune că aceștia se comportă ca doi cocoși.

„Vreau să vă spun un lucru ca glumă – în America luptele de cocoși sunt infracțiune! Sunt doi cocoși, să le dea Dumnezeu sănătate că sunt și tineri și destul de înzestrați, care s-au cocoșit acum… nu cocoșat. Au atitudine de cocoși. Eu am avut de curând o discuție cu… foarte de curând cu președintele nostru și cred că l-am făcut să înțeleagă că din antiteza asta de neîmpăcat nu se poate ieși decât printr-o soluție de compromis necompromițătoare”, a mai afirmat Quintus.

„Nu am să vă spun ce soluție i-am oferit eu președintelui nostru. E ceva ce poate cu nițică bunăvoință din partea PSD să se accepte. Prin urmare ne luptăm… și eu din toată puterea cât o mai am să evităm o criză care ar fi rea pentru noi toți, și pentru cele două partide importante, dar mai ales pentru țară. Eu sunt român înainte de toate și pentru România, pentru țara noastră, o asemenea dezmembrare în preajma unor alegeri importante, mai ales cele de la sfârșitul anului nu ar fi deloc folositoare încât pot să vă asigur atât cât cunosc eu atitudinea partidului nostru și știu și mai în jos nu doar din vârf, se vor încerca orice soluții pentru a împiedica o asemenea rupere”, a mai spus el. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.